Clipe de fericire la Hîncești

Predici și articole Sunday, 6 August 2017

Ziua de 15 iulie 2017 a fost o zi deosebită pentru Biserica Creștină Adventistă de Ziua a Șaptea din orașul Hîncești.

A fost deosebită prin faptul că a fost marcată de clipe frumoase, bucurie, speranță și profundă revelație a prezenței lui Dumnezeu în mijlocul nostru.

Puteți avea diverse bucurii pe acest pământ: nașterea unui copil, încheierea unei căsnicii, absolvirea cu brio a unei instituții de învățământ, însă cea mai mare bucurie este atunci, când se bucură cu noi tot cerul.

Ce poate fi mai frumos, mai important și mai solemn moment din viața unui om, decât momentul înscrierii numelui său în Cartea Vieții. Ce poate fi mai plăcut pentru cer, decât recunoașterea meritelor Domnului nostru Isus Hristos, lepădarea de sine, moartea față de păcat și nașterea din nou în Hristos.

Ce bucurie poate fi mai mare decât bucuria prezenței lui Dumnezeu în viața ta, o prezență pe care s-o poți simți efectiv cu trupul tău, cu inima ta și cu mintea ta.

Ce poate fi mai mult, decât împlinirea așteptărilor, primirea răspunsurilor la rugăciuni? Unde poate fi mai bine pe acest pământ, decât în locul prezenței lui Dumnezeu.

Astfel de sentimente au trăit familia lui Dumnezeu din orașul Hîncești. Șapte persoane din or. Hîncești și două persoane din comuna Cărpineni, au decis să dea mărturie cu privire la moartea față de păcat și hotărârea de a umbla într-o viață nouă, încheind legământ cu Dumnezeu prin apa botezului. Ei au recunoscut pe Hristos ca Domn și Mântuitor, alipindu-se poporului Său.

Botezul este un simbol al unirii noastre cu Hristos, al iertării păcatelor și al primirii Duhului Sfânt.

La serviciul botezului a luat parte și secretarul  asociației pastorale din cadrul Uniunii BAZȘ din Moldova, pastorul  Andrei Moldovanu, care a predicat din cuvântul Domnului. La fel, ne-au onorat cu prezența sa pastorii pensionari, frații Mihai Balan și Ion Zgherea. Serviciul botezului a fost înfăptuit de pastorul bisericii din Hîncești, fratele Nicolae Gudumac și pastorul bisericii din comuna Cărpineni fratele Mamaliga Ion.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru mila Lui, îndurarea, îndelunga răbdare și binecuvântările care le revarsă peste noi, cei, care niciodată nu le-am meritat.

 

”Ferice de cel a cărui nelegiuire este iertată, de cel al cărui păcat este acoperit!”

Psalmii 32:1

Victor  Bufteac

Departamentul de informații a BAZȘ Hîncești

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.