Comunitățile din Ungheni, Fălești și Bălți s-au unit pentru a oficia ritualul botezului

Predici și articole Wednesday, 21 June 2017

Pe data de 27.05.2017 în comunitatea din Ungheni a avut loc un frumos botez cu trei doritori de a încheia legământ cu Dumnezeu, din comunitatea locală, și alții opt din împrejurimi și din raionul Fălești.

 

  1. Ungheni, Moldova, 27 mai 2017

 

,,…și botezați-i în numele Tatălui și al Fiului și al Sfăntului Duh, și învățați-i să păzească tot ce v –am poruncit…,, (Mat:28.19-20).

Ultima îndrumare a lui Isus Hristos e cel mai scump îndemn pentru Biserica Sa care trăiește aceste ultime evenimente ale planetei Pământ, pentru a rămâne vie și prosperă. Biserica noastră are marea onoare de a împlini această poruncă, prin harul lui Dumnezeu am căpătat trei nou-născuți în Hristos, fii și fiice ale lui Dumnezeu, de-acum părtași ai cerului. Din Biserica raionului Fălești s-au mai alăturat încă opt doritori pentru a încheia legământ cu Domnitorul cerului și al pământului și fie Domnul lăudat că încă avem harul de a ne bucura deschis pentru oamenii ce cunosc și gustă ce bun este Domnul. Întreaga biserică împreună cu oaspeții au avut marea bucurie de a le fi alături în aceste clipe de botez. Au fost experiențe nemaipomenite ale convertirii lor, ani, și chiar zeci de ani de rugăciuni fierbinți în cazul unora pentu convertirea la principiile Biblice, au fot emoții pozitive, felicitări, lacrimi de bucurie și flori. Sărbătoarea lor a fost sărbătoarea nu doar a celor apropiați prin rudenie dar și a întregii biserici, și a întregului cer, pentru că atunci ,,când se consacră un suflet Domnului, e o mare bucurie în cer, îngerii cântă din harpele lor aurite și cântări de laudă răsună în întreg cerul pentru Mielul Divin, prin sângele căruia s-a putut face o așa mare răscumpărare”. Pastorul local, Valentin Pirojoc, a întâmpinat călduros oaspeții, pe pastorii care au participat cu Cuvîntul inspirat – Zamosteanu  Fiodor și pastorul din raionul Fălești, care a venit cu  cei opt doritori pentru a încheia legământul, și cu alți oaspeți – pastorul Gavriliță Mihail.

A fost un eveniment așteptat și frumos pentru Biserica Adventistă. Mulțumim Domnului și pentru timpul prielnic. Evenimentul a fost încheiat de o masă frățească împreună cu toți membrii, oaspeții și nou născuții în Hristos – timp de părtășie și felicitări călduroase.

Tot în acelaș verset citim cuvintele lui Hristos –  ,,Și iată că eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului» (Mat. 28:20).

Aceasta e promisiunea ce ne inspiră să continuăm calea credinței pe acest pământ. Domnul să ne ajute să credem sincer toate făgăduințele Sale și să-i urmăm îndrumările.

Autorul articolului: Pirojoc  Ecaterina Ivanovna
Foto: Dîrzu Igor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.