„Orășelul copiilor” și-a deschis din nou porțile în orașul Ungheni pentru 800 de mici locuitori

Predici și articole Monday, 19 June 2017

Pe data de 1 iunie în parcul central din orașul Ungheni din nou s-au deschis porțile ,,Orășelului copiilor’’. Toți copiii, alături de părinți, au făcut cunoștință într-un mod distractiv cu pricipalele instanțe ale unui oraș.

Or. Ungheni, Moldova, 1 Iunie 2017

Sute de copii au vizitat din nou cu entuziasm principalele „instanțe” ale orășelului. Lîngă o ambulanță, copiii au studiat cum se acordă primul ajutor, cum se face  respirația artificială și multe altele. Lîngă o tarabă improvizată, copiii au au văzut cum se cîntăresc corect cantități concrecte de alimente la un cîntar adevărat.Toți spectatorii au fost încîntați de mașina de pompieri, de echipamentul acesteia și, în special, de jetul de apă care se ridica la câțiva metri împrospădînd aerul înfierbîntat. Mașina de poliție s-a bucurat de o atenție deosebită din partea micilor cetățeni, care au putut să se simtă pentru câteva clipe polițiști în goană după infractori. Lucrătorii de la Poliția de Frontieră au prezentat copiilor arsenalul de lunete diverse și performante. Sub acoperișul unei biserici improvizate cei prezenți au urmărit istoria cativantă  despre arca lui Noe. Aici vizitatorii au primit în dar ziare și cărți misionare. Teatrul de păpuși a constituit următoarea oprire. Aici, cei mai mici se salutau cu păpușile vesele răspunzând la niște ghicitori haioase și primind ca răsplată bombonele. Sub cortul cu titlul ,,Primăria”, copiii au primit certificat semnate: ,,Pentru cetățeanul de onoare”, dând astfel  importanță fiecărui copil, viitorul matur. La ultima oprire copii puteau să-și cumpere suvenire și jucării din contul așa numitor bani „explo” acumulați din numărul total de vizite la instanțele enumerate mai sus.

Orășelul copiilor a fost vizitat de circa 800 de copii, care nu numai s-au amuzat, dar au și primit multe cunoștințe utile care îi vor ajuta să devină cetățeni responsabili în orașe adevărate.

Ivan Maximciuc, Departamentul Informații al comunității

    1 comments

  • | Sunday, 16 July 2017 at 18:49

    Супер проект! Надо делать в каждом населенном пункте! Слава Богу!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.