„Orice om e valoros!”

Predici și articole Monday, 15 May 2017

În Biserica Adventistă din Gotești,  pe data de 29 aprilie, a fost marcată „Ziua persoanelor cu nevoi speciale”.  Pe parcursul  a două ore, 8 persoane cu diferite nevoi speciale (surdo-muți, copii din familii monoparentale și alte handicapuri) au participat la un program socio-cultural.

La începutul programului, pastorul comunității – Vlad Bragaru – a explicat scopul acestei zile și a îndemnat pe membrii comunității locale ca să le slujească cu drag  persoanelor cu nevoi speciale, având rolul „mâinilor și picioarelor Domnului Isus Hristos”. Partea muzicală și spirituală a fost prezentată de corul de copii din comunitatea din Iargara, format din 18 copii. Ei au cântat din toată inima mai mult de o oră și au recitat versetele despre vindecările săvârșite de Domnul Isus și de ucenicii săi. Copiii au lăudat pe Domnul cântând și din fluierașe și demonstrând că au multe daruri. Programul muzical a fost îmbogățit prin participarea a trei instrumentiști ce au cântat la acordeon, saxofon și trompetă. Atmosfera creată de muzică și povestiri biblice a adus în inima tuturor speranță, bucurie și dorința de a participa la asemenea programe.

Persoanele cu nevoi speciale au primit câte o cutie plină de felurite cereale și crupe. Aceste cutii au fost deosebite prin faptul că pe ambalaj aveau lipite  mesaje creștine de încurajare pentru participanți, cum ar fi: „Fiecare om este un dar”. Acest mesaj vrea să ne spună că pentru noi – oameni sănătoși din punct de vedere fizic – persoanele cu nevoi speciale sunt un dar și, pentru a crește spiritual, noi înșine avem nevoie ca să le slujim lor.

Unii invitați n-au avut posibilitatea  să ajungă la program, de aceea pastorul împreună cu alți membri ai comunității i-au vizitat oferindu-le cuvinte de încurajare și câte o cutie cu cereale și crupe.

Întâlnirea s-a încheiat cu o masă dulce la care a participat toată lumea prezentă.      Domnul să ne ajute pe toți să îi ajutăm pe cei care necesită o deosebită atenție, ușurându-le povara suferinței, și să privim lumea prin ochii lui Dumnezeu plini de compasiune!

Autor: Bragaru Vlad, Pastor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.