Tinerii din Moldova continuă să studieze cu entuziasm manualul „O temelie sigură"

Știri Friday, 24 March 2017

Pe 19 martie, în orașul Tiraspol, a avut loc o conferință biblică la care au participat tinerii din tot câmpul. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica nr. 2. A fost o zi încărcată în care tinerii au putut participa la două evenimente importante: Conferința biblică și aniversarea de trei ani a cafenelei „Alta Vista”.

Tiraspol, Transnistria, 19 martie 2017

Participanții la conferință și-au putut testa cunoștințele din capitolele studiate. Merită să menționăm faptul că participanții au avut un nivel înalt de cunoștințe. Dar nu pentru a ocupa primul loc sau pentru a primi un premiu, ci mânați de dorința de a avea „o temelie sigură în viață”. În acest fel au fost oferite răspunsurile întrebărilor generale care au alcătuit prima rundă a conferinței biblice.

Vrem să menționăm în mod deosebit cea de a doua rundă – tema pentru acasă, care a fost foarte bine pregătită cu multă creativitate. Cerința era ca să fie realizat un poster sau un banner cu subiectul prezentat în temele învățate. Dar nu trebuia realizat numai un desen ci era nevoie să existe și o explicație a ceea ce fusese reprezentat. Așa dar, tinerii din Dnestrovsk nu numai că au desenat, dar au compus și o poezie.

La sfârșitul întâlnirii surorile din biserica locală s-au ocupat de hrana fizică, pregătind un prânz îndestulat și gustos după care toți au mers să se plimbe pe malul apei.

Sfârșitul zilei a fost încununat cu un program de sărbătoare pentru aniversarea cafenelei de tineret, acolo unde a fost servit un ceai cald și un tort gustos la care tinerii au putut comunica într-o atmosferă neformală. La această sărbătoare a fost reamintit modul în care a apărut ideea înființării unei astfel de cafenele. Chisacov Roman, cel care este și părintele acestui proiect, a prezentat fotografii cu istoricul cafenelei și și-a amintit greutățile prin care a trecut până când ideea lui s-a concretizat.

Slujbașii care au fost invitați au rostit cuvinte de felicitare și dorințe de bine. Seara s-a încheiat cu o meditație profundă și inspiratoare, prezentată de Roman Chisacov. Tema meditației a fost „Succesul”. Cum să fiu un om de succes? Care este secretul succesului? De ce unii au reușit să atingă culmi și să primească premiul Nobel? Este posibil să fim și noi astfel de oameni?

Aș vrea să spun în încheiere Slavă lui Dumnezeu pentru posibilitățile pe care ni le oferă de a predica Evanghelia în lumea noastră atât de schimbătoare.

 

Robert I. Leahu

Pastor, or. Bender

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.