În anul 2017 sunt planificate 113 000 campanii de evanghelizare

Știri Sunday, 15 January 2017

 

Pe măsura extinderii proiectului „Implicarea totală a membrilor”, crește și numărul de campanii evanghelistice ce au loc în întreaga lume.

or. Silver Spring, Mariland, SUA, 5 ianuarie 2017

În 2017 în întreaga lume vor avea loc 113 000 campanii de evanghelizare – un număr fără precedent, datorită proiectului predicării Evangheliei „Implicarea totală a membrilor”.

Duane McKey, directorul departamentului Școala de Sabat și slujire personală, crede că proiectul „Implicare totală” nu este o activitate temporară.

„Programele misionare care încep pe 4 februarie în 4300 orașe din România, Armenia, Bulgaria, Georgia, Moldova, Ucraina și Rusia sunt încununarea activității și rugăciunilor de luni de zile ale membrilor bisericii, iar slujirea lor va continua mult timp după sfârșitul întâlnirilor evanghelistice” – a spus McKey.

„Acest program nu este doar predicare. Este ceea ce fiecare poate face pentru prietenii și apropiații săi în vederea mărturisirii Evangheliei – continuă el. Lucrăm împreună pentru a atinge scopul.

Astfel, fiecare membru al bisericii găsește căi de predicare a lui Hristos între localnici. Fiecare departament al comunității – de la tineri, departamentul slujirii femeilor, departamentul slujirii sănătății și al școlii de sabat – își pune ca scop predicarea lui Hristos. Filialele locale ale organizațiilor bisericii, așa ca Radio Vocea Speranței, canalul de televiziune „Speranța”, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – conlucrează pentru atingerea aceluiași obiectiv.

Proiectul „Implicare totală” se desfășoară conform unui plan calendaristic. Sunt planificate anumite termene pentru programele de evanghelizare, apoi membrii bisericii trec la acțiune.

„Este important să nu uităm, că proiectul „Implicare totală” nu este o activitate temporară. Dacă veți organiza pur și simplu o clasă de gătit, rezultatele vor fi sub nivelul așteptărilor”.

Planul acestui an se bazează pe prima inițiativă evanghelistică de proporții din cadrul proiectului „Implicare totală”, care a avut loc în Ruanda în mai 2016. Întâlnirile de evanghelizare, care au avut loc în 2227 orașe, s-au încheiat cu botezul a 110 476 de oameni. În anul 2015 întâlnirile de evanghelizare care au avut loc în Zimbabwe, s-au încheiat cu botezul a 30 000 de oameni.

Din cele 113 000 campanii de evanghelizare planificate, 2017 vor avea loc în România în perioada 10-25 decembrie. 20 000 se vor desfășura în iunie în Africa de Est. Cea mai mare parte a întâlnirilor vor fi conduse de membrii bisericilor locale, însă conducătorii Bisericii Mondiale vor lua parte la aceste campanii.

„Membrii bisericilor locale fac toate pregătirile necesare. Ei ne roagă să venim să ne rugăm și să-i ajutăm în lucrarea comună – menționează McKey. – Când vin oaspeți din alte țări, e o încurajare pentru acești oameni, ei așteaptă să se întâmple ceva deosebit”.

”La fel, mai multe întâlniri în același timp are un efect minunat asupra dinamicii botezurilor, a adăugat el. Entuziasmul crește până când Duhul Sfânt nu va binecuvânta Biserica într-un mod uimitor”

Andrew McChesney

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.