Casa de cultură din or. Basarabeasca abia a găzduit pe toți oaspeții sărbătorii Recunoștinței

Știri Thursday, 13 October 2016

 

Mai mult de 300 de oameni au răspuns la invitația bisericii Adventiste de a vizita sărbătoarea recunoștinței, în premieră în casa de cultură a orașului.

Or. Basarabeasca, Moldova, 9 octombrie 2016

Ziua însorită a zilei de 9 octombrie promitea tuturor o dispoziție bună. Ziua s-a început după cum a fost planificat din timp. Organizatorii sărbătorii s—au grăbit în casa de cultură pentru ultimele pregătiri. Bucuria și neliniștea se rânduiau una cu alta.

Timpul a zburat mai repede ca de obicei și a sosit ora anunțată. Scaunele au început să fie ocupate de oameni până când n-a mai rămas nici un loc liber. Muzicienii – Angelica și Anastasia Vișnea, Andrei Costaș, Andrei Moiseenco, Diana Balcan și Vlad Balcan, au interpretat cântări creștine, care îi chemau pe cei prezenți să fie mai buni unul cu altul.

Despre misiunea noastră de a fi mai buni a vorbit pastorul Dmitrii Belîi. El a subliniat faptul că Dumnezeu este Dătătorul tuturor lucrurilor bune iar noi trebuie să ducem oamenilor pacea și bunătatea Sa.

Istoria unui sat în cadrul predicii a stârnit emoții deosebite și râsete. Locuitorii unui sat au scris cu litere mari în centrul satului, ca exprimare a convingerilor lor: ”N-avem nevoie de Hristos! Pâinea ni se dă în colhoz! Seara pe lângă placatul cu lozincă trecea un om credincios. El a adăugat două rânduri modeste: ”Colhozul nu are nici un preț, dacă Dumnezeu vă dă îngheț!”. Toți cei prezenți au căzut de acord că Dumnezeu merită lauda pentru grija pe care o manifestă față de fiecare om.

La încheierea sărbătorii pastorul Gheorghe Baciu a mulțumit administrației publice locale pentru că au pus la dispoziție sala, pe muzicieni pentru aportul adus, și pe locuitorii orașului, care au răspuns la invitație. După aceste cuvinte a fost înălțată rugăciunea de mulțumire la adresa lui Dumnezeu și cuvintele de binecuvântare a celor veniți la sărbătoare.

Ultimele acorduri majore au fost intonate de orchestra din satul Ivanovca Nouă.

Roman Chisacov, departamentul informație UBM

    2 comments

  • | Monday, 17 October 2016 at 07:07

    Молодцы, просто супер Жатва!!! Так держать и пусть вся Бессарабка знает, что есть такие христиане, которые верят в истинного живого Бога!!! И Это Церковь Христиан Адвентистов Седьмого Дня!!!

  • | Saturday, 5 November 2016 at 06:23

    Слава Богу за замечательный праздник Жатвы, и особенно что он проходит в Дворце Культуры города. Пусть все жители Бессарабки узнаю что есть люди, которые верят в любящего и живого Бога! Аминь.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.