Adventiștii din Germania sunt gata sa ajute in urma celor trei atacuri violente

Predici și articole Thursday, 28 July 2016

O biserică din München înlocuiește serviciul de închinare din Sabat cu un serviciu de comemorare.

După cele trei atacuri violente petrecute în mai puțin de o săptămână, care au lăsat țara în doliu, liderul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiunea Bavaria, Germania, face  un apel către membrii bisericii să fie alaturi de oamenii afectati de evenimentele recente.

Membrii adventiști s-au alăturat  mai multor persoane din Germania aratându-se șocați și  profund îndurerați, după ce un student iranian de cetățenie germană în vârstă de 18 ani, a ucis vineri seara  nouă persoane în zona Olympia Mall din  orașul München. Cîteva zile mai devreme, în data de 19 iulie,  un refugiat afgan în vârstă de 17 ani  înarmat cu un topor și  cu un cuțit,  a rănit alte cinci persoane într-un vagon de metrou, înainte de a fi ucis de poliție. Apoi în cursul zilei de duminică, în partea de sud a orașului Ansbach un sirian care căuta azil și fusese refuzat a detonat  o bomba din rucsacul personal rănind 15 persoane. Toate aceste atacuri au avut loc în landul  Bavaria din Germania.

„Suntem îngrijorați cu privire la escaladarea violenței și a terorii din țara noastra” a spus Wolfgang Dorn, președintele Conferinței Bisericii Adventiste  de Ziua a Șaptea din Bavaria

Ca adventiști, dorim ca bisericile noastre să devină un loc de refugiu pentru cei slabi și suferinzi,” a spus într-o declarație enunțată luni de către Diviziunea Inter-Europa.

„Bisericile noastre ar trebui să fie un loc sigur pentru persoanele care tânjesc după protecție și siguranță, și a căror viață  este afectată de păcat și suferință”

O Biserică Adventistă din München, a anulat o celebrare a unei aniversări, anterior planificată pentru acel Sabat, pentru a ține în loc un serviciu de comemorare a persoanelor  ucișe la centrul comercial câteva ore mai devreme.

Pastorul Miodrag Jovanovic a încurajat credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Waldfrieden din München, să continue să creadă în bine în ciuda răului din lume.

„ Pastorul Jovanovic a evidențiat activitatea poliției și a celorlalți cetățeni care și-au oferit ajutorul” a declarat Diviziunea Inter-Europeană. „În final,Jovanovic a făcut un apel către cei prezenți să fie mesageri care să transmită mesaje de mângâiere și încredere.”

Diviziunea a anunțat faptul că cei mai mulți dintre cei uciși în atacul din centrul commercial erau tineri.

„Plângem moartea băieților și fetelor, germani sau străini, creștini sau musulmani. Niciodată un tată nu ar trebui să vadă  moartea urmașilor lui. Niciodată o mama nu ar trebui să plângă moartea copiilor săi.”

În mesajul postat pe pagina  sa de facebook , președintele Bisericii Adventiste Ted N.C. Wilson a  menționat că inima lui se îndreptă către cei afectați de actele de violență din Germania dar și Afganistan, unde un atentat sinucigaș cu bombă a ucis 80 de persoane sâmbătă în capitala acestei țări, Kabul.  Dumnealui a îndemnat  pe membrii Bisericii  Adventiste de Ziua  a Șaptea din întreaga lume să manifeste compasiune și să vorbească despre „marea speranță pe care o avem cu privire la mântuirea prin neprihănirea lui Hristos și în a doua Sa revenire care va avea loc în curând.”

Sursa: www.adventistreview.org