Inspirați de Școala de Sabat

Știri Thursday, 14 July 2016

 Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, … Is. 59:1

 Omul nu – L poate limita pe Dumnezeu. Ce vreau să spun cu aceasta? Atunci când ochii, inima și cugetul se hrănesc cu hrana oferită de Dumnezeu nu facem altceva decât să-L lăsăm pe Duhul Sfânt să lucreze în noi.

Această experiență au trăit-o și membrii Bisericii „Maranata” din orașul Bălți  în urma  studiului Școlii de Sabat a Evangheliei după Matei 25:36 au fost mișcați de mesajul lui Hristos ce se identifică pe sine cu cei din temnițe. Așa s-a născut ideea (ca până în final să se  materializeze) de a organiza un program și de a petrece ceva timp cu cei ce nu mai au șanse să se bucure de libertate.

La inițiativa membrilor pastorul Bisericii Sergiu Tarlev a împuternicit pe fr. Vladimir să ia legătura cu Capelanul Bisericii AZȘ pastorul Dumitru Juravliov  pentru a dezvolta și a pune în practică dorința lor. La invitația fraților din Bălți, Capelanul Bisericii împreună cu ajutorul său au mers într-o vizită la ei pentru a planifica și realiza acest program. Din acel moment au început pregătirile. Fiecare și-a asumat responsabilitatea cu toată seriozitatea ca lucrurile să aibă loc după voia lui Dumnezeu și El să fie proslăvit. Grupul de bărbați împreună cu pastorul Sergiu au pregătit un program de cântări, dar nici surorile nu au rămas indiferente. Ele au preparat bucate făcute în casă, pachete cu fructe și legume proaspete pentru deținuți.

La data de 5 Iulie 2016 echipa organizatorică împreună cu Dumitru Juravliov și Pavel Gîrleanu s-au îndreptat spre penitenciarul din Rezina. Dumnezeu a fost în special cu ei în acea zi, pentru că ei l-au rugat să se lase conduși de El.

A fost o zi binecuvântată atât pentru cei ce au lăudat pe Dumnezeu prin cântări cât și pentru frații noștri deținuți ce s-au implicat activ în program. Chiar și cei din celule ce nu au avut ocazia să savureze acest program în direct s-au putut bucura de bucatele servite, împărțite de cei implicați în acest program. La finele programului satisfacția și bucuria putea fi citită în ochii fiecăruia care au depus suflet în această activitate.

Țineți ochii ațintiți spre Dumnezeu oricând și urechea larg deschisă pentru a auzi chemare la lucrare astfel veți fi părtași la minunile săvârșite de El prin voi. Lăudat Să fie domnul pentru toate. Amin!

Juravliov Aliona

Departamentul Informații al Bisericii Adventiste Bălți