APELUL LUI TED WILSON CĂTRE ADVENTIȘTII DE ZIUA A ȘAPTEA DE PRETUTINDENI

Știri Wednesday, 13 July 2016

Este imperativ ca noi să stăm în picioare ca reprezentanți ai luminii spirituale și ca Ancore În favoarea influenței morale într-un timp de incertitudine covârșitoare

Pe măsură ce privim peisajul social al lumii,acesteia, observăm că acesta devine din ce în ce mai violent.

Foarte recent – din Sudanul de Sud, până în Statele Unite ale Americii, în Bangladesh, în Irak, în Turcia și așa mai departe – se pare că vânturile conflictelor au crescut și s-au întețit. Oameni nevinovați și creduli au fost afectați într-un mod teribil. M-am rugat pentru aceste locuri, familiile implicate și diversele situații.

Deși nu ne dorim să devenim alarmiști ci să menținem un echilibru prin putere divină, încredere și speranță, pare ca și cum pe zi ce trece, pământul s-ar dezintegra  din ce în ce mai mult. Chiar dacă suntem conștienți de faptul că în timpul sfârșitului, astfel de tragedii și momente dificile vor deveni tot mai obișnuite, trebuie să fim un far al luminii spirituale și o ancoră a influenței morale într-un timp al incertitudinii covârșitoare.

Influența noastră spirituală se poate manifesta doar dacă ne sprijinim pe Dumnezeu, Stânca și mântuirea noastră. Hristos ne avertizează în Matei 24: 12-14: „ Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Dar cine va răbda până la sfârşit, va fi mântuit. Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.”

Pe măsură ce ne așezăm pe noi, familiile noastre, comunitățile noastre și biserica noastră în mâinile omnipotente a lui Dumnezeu, înțelegem că doar El ne poate proteja și se poate îngriji de noi pe măsură ce ne îndreptăm către ultimele zile ale istoriei pământului. Nelegiuirea care pare omniprezentă în atât de multe locuri poate stinge dragostea pentru ceilalți, dar, pe măsură ce ne adâncim în dragostea lui Hristos, dragostea noastră pentru alții poate înflori în timp ce împărțim dragostea cerească cu alții iar acțiunile noastre binecuvântate de cer vor fi o mărturie pentru toți cei care ne înconjoară.

Cu adevărat evanghelia împărăției este predicată în întreaga lume, iar membrii bisericii participă activ în proiectul  Implicarea Totală a Membrilor care arată lumii dragostea lui Hristos în cuvânt și faptă. Cu toate acestea, este chiar mai important să ne mărim eforturile noastre atât la nivel personal cât și la nivel colectiv, ca Biserică Adventistă de Ziua a Șaptea,  să împărtășim minunata veste bună a întreitei solii îngerești care îi îndreaptă pe oameni la Hristos și  la puterea Lui de a schimba viața pentru a deveni tot mai mult  ca El.

HRISTOS ESTE BUSOLA NOASTRĂ

Numai în Hristos și neprihănirea Lui  putem găsi adevăratul sens pentru viața noastră,  pentru cei din familiile noastre, pentru comunitățile noastre -.și pentru societate în ansamblul ei. Puterea mesajului profetic a lui Dumnezeu din timpul zilelor finale trebuie să fie văzut în practica vieții noastre de creștini și în mărturisirea pe care o facem. Acesta este ceasul și timpul ca Adventiștii de Ziua a Șaptea să arate lumii, prin puterea Duhului Sfânt, ce înseamnă să aibă speranță în puterea lui Dumnezeu de a aduce o schimbare în viața noastră și în societate.

Noi știm conform cu înțelegerea profetică a cărții Daniel și Apocalipsa că lumea aceasta va degenera în haos și opoziție față de Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu, dar asta nu înseamnă că noi nu putem fi santinele puternice al harului lui Dumnezeu și acea forță cerească care concentrează atenția oamenilor asupra revenirii cât mai curânde a Domnului.

Fac apel la fiecare Adventist de Ziua a Șaptea de pretutindeni, să-și concentreze atenția la Hristos,la Cuvântul Său, la neprihănirea Sa,  la lucrarea Sa din sanctuar,  la puterea Lui salvatoare în marea luptă,  la mesajul celor trei îngeri ai Săi,  la mesajului Său cu privire la sănătate,  la ultimele Sale zile de misiune pe acest pământ și  la cea de a doua Sa revenire.

Haideți să insistăm către Duhul Sfânt pentru ploaia târzie astfel  încât mesajul lui Dumnezeu pentru ultimele zile să se împrăștie ca un foc prin mărturisirea noastră,  prin proclamarea Cuvântului, și  prin acțiuniilor noastre conforme cu a lui Hristos pline de dragoste cerească pentru cei care ne înconjoară. Este imperativ necesar să înțelegem  timpul în care trăim  și să ne concentrăm asupra mesajului și asupra misiunii încredințate Bsericii Adventiste de Ziua a Șaptea pentru aceste timpuri.

Să fim credincioși în proclamarea neprihănirii lui Hristos care constituie inima mesajului celor trei îngeri din Apocalipsa capitolul 14 în contrast cu egoismul puterii fiarei din Apocalipsa capitolul 13. Să nu fim distrași de la misiunea noastră ci să ne concentrăm, în mod special în aceste timpuri atât de dificile din toată lumea, asupra lui Hristos și a puterii Sale salvatoare.

În cartea Tragedia Veacurilor la pagina 498(488 pagina în original) găsim scris: „ Satana inventează nenumărate planuri pentru a ne ocupa mintea, așa ca ea să nu stăruie asupra lucrării pe care ar trebui să o cunoaștem foarte bine. Arhiamăgitorul urăște adevărurile mari, care scot în evidență o jertfă ispășitoare și un Mijlocitor puternic. El știe că, în ceea ce-l privește, totul depinde de abaterea minților de la Isus și de la adevărul Său.  Aceia care vor să se împărtășească de meritele mijlocirii Sale nu trebuie să îngăduie nimănui să se amestece în datoria lor față de o sfințenie desăvârșită, în temere de Dumnezeu. Ceasurile prețioase, în loc să fie dedicate plăcerii, expunerii sau căutării de câștiguri, ar trebui devotate studiului cu rugăciune stăruitoare a Cuvântului Adevărului. Subiectul cu privire la Sanctuar și la judecata de cercetare trebuie să fie clar înțeles de către poporul lui Dumnezeu. Toți au nevoie de o cunoaștere personală a poziției și a lucrării Marelui lor Preot. Altfel, le va fi cu neputință să arate credința care este absolut necesară în vremea aceasta sau să ocupe locul pe care Dumnezeu dorește ca ei să-l ocupe.”

O POZIȚIE UNICĂ PENTRU ADVENTIȘTI

Dumnezeu intenționează ca Adventiștii de Ziua a Șaptea să ocupe o poziție unică pe acest Pământ,în timpul sfârșitului, iar acum este momentul cel mai potrivit de a face acest lucru. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este o mișcare profetică, cu un mesaj profetic într-o misiune profetică. Aceasta este condusă de Dumnezeu Însuși, nu de către ființe omenești. Dumnezeu are o lucrare specială și un mesaj care urmează să fie proclamat de către fiecare membru, nu numai de către pastori și slujitori ai comunitățiilor. Aceasta este ceea ce proiectul Implicarea Totală a Membiilor dorește să implementeze. Toată lumea face ceva pentru Isus, proclamând mesajul prin cuvânt dar și prin acțiuni pline de iubire – toate dirijate prin puterea Duhului Sfânt. În Mărturii pentru biserică, volumul 9, pagina 96 (117 pagina în original) găsim scris: „Lucrarea lui Dumnezeu de pe acest pământ nu poate fi nicidecum  terminată până când bărbații și femeile din rândul membrilor bisericii, nu se adună la lucru și nu-și unesc eforturile lor cu cele ale pastorilor și cu a slujitorilor comunitățiilor.”

Trebuie să îndreptăm atenția oamenilor spre Hristos  și spre ceea ce El a făcut și continua să facă pentru noi. în cuvântul inspirit, la pagina 498 și 502 din cartea Tragedia Veacurilor găsim scris :

„Sanctuarul din ceruri este chiar centrul lucrării lui Hristos în favoarea oamenilor. El cuprinde orice suflet care trăiește pe pământ. El deschide privirii Planul de Mântuire, aducându-ne foarte aproape de încheierea vremii și descoperindu-ne sfârșitul plin de biruință, în lupta dintre neprihănire și păcat. Este de o importanță coplșitoare ca toți să cerceteze cu grijă aceste  subiecte și să fie în stare să dea un răspuns oricui le cere socoteală de nădejdea care este în ei.  Mijlocirea lui Hristos în favoarea omului, din Sanctuarul de sus, este tot atât de importantă, pentru Planul de Mântuire, ca moartea Sa pe cruce. Prin moartea Sa, El a început acea lucrare, pe care, după înviere, S-a înălțat să o desăvârșească în ceruri. Trebuie să intrăm prin credință dincolo de perdea, „unde Isus a intrat pentru noi ca înainte-mergător” (Evr. 6,20). Acolo se reflectă lumina de la crucea de pe Calvar… În același fel, toți aceia care vor ca numele lor să rămână în cartea vieții trebuie ca acum, în puținele zile de har care au mai rămas, să-și umilească sufletele înaintea lui Dumnezeu prin întristarea pentru păcat și prin pocăință adevărată. Trebuie să se dea pe față o cercetare de inimă profundă și sinceră. Spiritul ușuratic și frivol, îngăduit de atâția care pretind că sunt creștini, trebuie îndepărtat. În fața tuturor acelora care vor să-și supună înclinațiile rele ce vor să stăpânească, stă o luptă stăruitoare… Solemne sunt scenele legate de încheierea lucrării de ispășire. Interesele care se cuprind în ea sunt copleșitoare. Judecata are loc acum în Sanctuarul de sus”. 

BAZEAZĂ-TE ÎN TOTALITATE PE ISUS

Să ne bazăm în totalitate pe harul și meritele Domnului Isus Hristos ca fiind singurul care ne poate salva și ajuta să mărturisim dragoseta Sa neegalată celor din jurul nostru. În Mărturii pentru comunitate volumul 9 la pagina 11 găsim scris: „Trăim în timpul sfârșitului. Semnele timpului, care se împlinesc cu repeziciune, declară că venirea lui Hristos este aproape. Zilele în care trăim sunt solemne și importante. Spiritul lui Dumnezeu este retras treptat dar sigur, de pe pământ. Plăgi și judecăți cad deja peste disprețuitorii harului lui Dumnezeu. Nenorocirile de pe uscat și de pe ape, starea agitată a societății, alarmele de război sunt de rău augur. Ele prezic evenimente în curs de apropiere, de cea mai mare însemnătate. Instrumentele răului își unesc forțele și se consolidează. Ele se fortifică pentru ultima și marea criză. În curând, urmează să aibă loc mari schimbări în lumea noastră, iar mișcările finale vor fi repezi.”

Frați și surori Adventiști de Ziua a Șaptea de pretutindeni, este timpul să ne trezim și să ne bizuim pe meritele lui Hristos pe măsură ce ne folosește în ultimul Său cuvânt adresat omenirii cu privire la planul Său de salvare și  dragostea Sa veșnică.

Să ne concentrăm asupra chemării făcute de Dumnezeu și să fim parte a proiectului Implicare Toatală a Mebrilor în împărtășirea neprihănirii lui Hristos, a dragostei Sale,  a chemării Sale la pocăință și supunere față de El, a mesajului Său profund transmis prin cei trei îngeri și revenirea Sa curândă. Să transmitem cu toată dragostea Cuvântul lui Dumnezeu și să-l exemplificăm în viețiile noastre asemănătoare cu a lui Hristos  prin harul și puterea Sa. Vino Doamne Isuse!