David a invins. Și tu o poți face!

Departamentul Copii Wednesday, 6 July 2016

Asociația Exploratori pentru viitor, prin reperezentanții Departamentului de tineret din cadrul Uniunii de Biserici din Moldova a organizat și anul acesta  Tabăra Explo – DAVID  Invinge-ți uriașii!

Organizată în două serii 27 iunie-3 iulie și 4 iulie-10 iulie, Departamentul Tineret și-a propus ca anul acesta să vină în întâmpinarea exploratorilor cu lecții importante de viață după exemplul eroului biblic David. Fiecare copil la vârsta adolescenței are unul sau mai mulți uriasi de invins, iar Tabara DAVID Invinge-ți uriasii! se potriveste ca o manușă pentru fiecare  participant.

Organizată în mijlocul naturii  în apropiere de Cinișeuti, mediul favorit de orice explorator, departe de confortul civilizatiei, de grija atentă și uneori supra-protectoare a părinților, departe de paleta largă de oferte puse la dispozitie de lumea virtuala a internetului și multitudinea de gadgeturi care mai de care atrăgătoare și izolatoare de viața reală și de socializare – în câteva cuvinte într-un mediu sănătos, exploratorii au fost întâmpinați de veselia molipsitoare a comandamentului taberei.

Corturile frumos aranjate și asigurate au reprezentat pentru începători o provocare dar pentru majoritatea aventura vieții, pe care cu siguranță o vor repeta și în anii care urmează.13537765_1114254378634633_2234988113910261202_n

Ca și o paranteză, imi amintesc de prima mea iesire cu cortul pe marginea unui lac…împreună cu părinții ce-i drept, dar la aceeași vârstă cu a exploratorilor din discuție. Pentru mine a fost fenomenal, sunetul apei, cântecul greierilor și concertul broaștelor după lăsarea întunericului, micul dejun, pranzul și cina, în aer liber, dar cel mai important fară vreo regulă strictă care se impune la o masă obișnuită…totul era fenomenal. Motiv pentru care sunt 12 ani de când în fiecare an concediul înseamnă măcar o săptămână cu cortul și clar impreună cu copii încă de când aveau 4 luni.

Camparea înseamnă aventură pentru noi dar mai ales pentru copiii noștri, iar astfel de vacanțe în aer liber îi ajută să aprecieze natura ce ne-a fost dăruită și de ce să nu zicem, să se dezvolte armonios. Deci părinți încurajați copii să exploreze- este în regulă!

Pe parcursul unui an fiecare Club Explo a funcționat la nivel maxim. Exploratorii au fost instruiți și chiar au participat la diverse concursuri sau proiecte, dar acum a sosit momentul ca aceste cluburi să facă cunoștință, să se creeze relații, iar tabara DAVID Învinge-ți uriașii! a reușit să adune laolaltă un număr impresionant de exploratori.

Chiar dacă vremea nu a fost mereu prielnică, și aparent ploaia torențială va strica totul, prin aceasta exploratorii au avut de învins unul din mulții uriași. Dar se pare ca au biruit! nici măcar ploaia nu a reușit să aducă murmur, ci dinpotrivă râsete și chicote de bucurie.13512188_1115698461823558_4004850389743155129_n

 

A fost cântec, a fost Cuvânt, a fost voie bună, au fost vizitatori din timpurile biblice, au fost învățături prețioase, au avut loc biruințe, foc de tabără și învestitură… a fost prezența lui Dumnezeu!

Cu prima serie încheiată și a doua serie deja începută, le dorim exploratorilor să lege prietenii noi, să devină niște învingători, să i-a decizii importante pentru viața lor impreună cu Isus și să fie …„PENTRU DOMNUL GATA ORICAND!”

Departamentul Informații UBM