Zece tineri și-au dedicat viața predicării

Știri Monday, 4 July 2016

Școala de Omiletică, care a început în toamna anului 2015 în Biserica din Pervomaiscoe a ajuns la final.

Cu această ocazie, în seara zilei de 11 iunie a fost organizat un program special, pentru cei 10 tineri absolvenți ai Școlii de Omiletică, instruiți de către pastorul bisericii locale. Acești tineri, diferiți ca temperament și vîrstă, veniți dinlocații diferite, membri și ai Bisericii Adventiste și nu numai, pe parcursul a 7 luni au studiat pas cu pas arta predicării și principiile ei.

Am fost interesați să aflăm motivele din spatele deciziilor acestor tineri de a urma astfel de cursuri, în cadul cărora tinerii au fost testați, au practicat cele învățate predicând în cadrul serviciilor divine a bisericii (și în afara lor) și finalizându-se cu susținerea ultimului examen. Așadar, care a fost motivația lor inițială și ce folos au tras participând la aceste cursuri? Să vedem câteva din răspunsurile studenților:

„Dintotdeauna mi-am dorit să cunosc cum să predic, cum să transmit Cuvîntul Domnului mai bine, în așa fel, ca să ajung la inima oamenilor. Și iată că, Școala de Omiletică m-a ajutat în acest sens. De acum înainte vreau să predic mai mult despre a doua revenire a Domnului Isus”

Riciard Serbenco, conducătorul Dep.Tineret

„Școala de Omiletică mi-a imbogățit cunoștințele, ceea ce la o școala simplă nu aș fi putut cunoaște niciodată. Acum știu cum se construiește o predică. Am acumulat cunoștințele necesare, pentru a fi de folos bisericii”

Rahela Vrînceanu, conducătorul Dep.Comunicare

„Până a intra la Școala de Omiletică am mai predicat în biserica din care fac parte, dar niciodată într-un mod conștient. Adică, predicam și eu intuitiv, fără să știu exact cum trebuie. De aceea mi-am dorit să știu cum se pregătește o predică biblică. Și azi, prin mila Domnului, știu deja cum să lucrez cu textul biblic, cu ce se începe, cum decurge, de care lucruri trebuie ținut cont pentru ca predica să aibă impact în viața ascultătorului. La fel, am înțeles lucruri, precum locul și menirea ilustrației într-o predică, a interogației… Deci, azi cu mai mult curaj ies la amvon, știind că nu predic la întîmplare”

Vadim Hatmanu, eminentul Școlii de Omiletică

În acest mod, cu ajutorul lui Dumnezeu Școala de Omiletică și-a atins scopul. În inima tinerilor a crescut dorința de a face cunoscut semenilor pe Hristos.Această dorință, desigur, a fost susținută și încurajată și de mesajul spiritual, cu care s-a adresat reprezentantul Uniunii de Biserici Moldova, Dumitru Belîi, care a și oficiat Serviciul de Absolvire. Luând în considerare faptul, că jumătate dintre absolvenți sunt foști și actuali elevi ai Școlii din sat, la ceremonie a fost invitată și directoarea lor, d-na Maria Maxim, care la rândul ei și-a exprimat aprecierea și felicitările față de tinerii absolvenți. O notă plăcută în atmosfera sărbătorii a fost răsunetul corului de absolvenți, sub conducerea profesoarei Ecaterina Alimov. În timpul felicitărilor, saxafonistul Andrei Jentimir a prezentat cîteva piese instrumentale, pe care le-a dedicat absolvenților. Părinții cu bucurie și mîndrie și-au felicitat copiii, urându-le cele mai mari binecuvîntări. Însăși absolvenții au trăit un moment de consacrare, înțelegînd că de acum încolo îi aparțin lui Dumnezeu și sunt chemați să predice Cuvîntul „la timp și ne la timp”.

Deja știm că tinerii sunt viitorul Bisericii și al societății. Dumnezeu să-i ocrotească, să-i întărească și să-i folosească!

Departamentul Comunicare,

Biserica Adventistă din Pervomaiscoe