Opt dolari zecime și 8o de tone de fân

Predici și articole Thursday, 23 June 2016

de Curtis Thurber

Eu și soția mea împlineam 11 ani de căsătorie când ne-am hotărât să devenim creștini. Idea de a participa la serviciile divine ale bisericii în ziua de sâmbătă în loc să facem cumpărături, era o idee cu totul nouă. Și a da zecime lui Dumnezeu  era o experiență nouă pentru noi.

Eram fermier și făceam baloți de fân. Situația economică a fermierilor din zonă era destul de precară. Era mare nevoie ca fânul lor să fie făcut baloți dar ei nu aveau bani, așa că acceptam să îmi ofere fân ca plată. Am încheiat sezonul de strângere a fânului, având 120 de tone de fân, dar nici un ban.

Iarna aceea, în luna februarie, s-a declanșat o epidemie de gripă. Vremea era destul de rece, cu multă ninsoare. Toți din familie s-au îmbolnăvit de gripă. În casă nu mai aveam decât 10 dolari.

Sâmbătă dimineața numai eu am putut merge la biserică. Când eram gata să ies pe ușă, soția mi-a amintit că trebuie să dau 8 dolari la zecime.

”Nu o să dau zecime astăzi,” am spus. ”Domnul știe că avem nevoie de mâncare și medicamente”.

”Ar trebui să dăm zecimea întâi” a răspuns ea. ”Domnul va avea grijă de nevoile noastre dacă suntem credincioși.”

Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat o soție credincioasă.

Cuvintele soției mele mi-au răsunat în minte în timpul Școlii de Sabat și în timpul serviciului divin. Când a venit momentul colectei, am dat 8 dolari zecime și 2 dolari pentru bugetul bisericii. Acum nu mai aveam niciun ban. Dar aveam un simțământ profund de încredere plină de mulțumire.

Când am ajuns acasă, toată lumea se simțea mai bine. Soția mea încălzise o oală de ciorbă de cartofi, cea mai bună ciorbă pe care o mâncasem în viața mea.

Imediat după apusul soarelui am primit un telefon. Cineva dorea să cumpere 120 de baloți de fân! După ce i-am comunicat prețul, el mi-a spus: ”E prea ieftin, adu-mi 120 de baloți și eu îți voi plăti cu 25 de cenți mai mult decât ai cerut pentru fiecare balot.” Lăudat să fie Dumnezeu pentru bunătatea Lui!

Devreme, duminică dimineață am dus baloții și am luat banii, punând mai întâi zecimea de-o parte. Am oprit la magazine, am cumpărat mâncare și am venit acasă într-al nouălea cer!

Duminică seara un vecin, care avea o fermă de lapte, a trecut pe la mine. M-a întrebat dacă am fân de vânzare pentru că mă văzuse ducând fân în acea dimineață. Avea nevoie de fân pentru vacile de lapte. Eu nu știam că el avea nevoie de fân. Până în dimineața aceea nici el nu știa că eu aveam fân de vânzare. A cumpărat 80 de tone de fân, l-a transportat singur și a plătit cel mai bun preț.

Domnul a binecuvântat din plin credincioșia soției mele. Toți cei din familie s-au vindecat, fără să aibă nevoie de medicamente, prin binecuvântările Marelui Medic. Cred că nu mai este nevoie să spun că de atunci înainte zecimea a fost prioritară, indiferent de circumstanțe.

Experiența aceasta a avut loc acum 50 de ani. Am trecut prin multe suișuri și coborâșuri în umblarea noastră cu Dumnezeu, dar lăudat să fie Dumnezeu, dacă rămânem credincioși El ne binecuvântează și Își păstrează făgăduințele.

Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. Maleahi 3:10

Curtis Thurber este fermier pensionar în Muskogee, Oklahoma. Este membru al bisericii adventiste din Muskogee, Oklahoma.

Experiența face parte din cartea Over & Over Again vol.2,  editată de Ronald Alan Knott.

Traducere: Dia Dospinescu