Expoziție de sănătate finalizată cu succes la Tiraspol

Știri Monday, 20 June 2016

19 iunie 2016, în centrul orașului Tiraspol a fost organizată o  „Expoziție de Sănătate”. Mai mult de 150 de persoane au făcut cunoștință cu cele 8 principii ale unui stil de viață sănătos în cadrul programului „New Start”aflând o mulțime de informații utile despre prevenirea bolilor.

În această eră a informației atât de accesibile nu este simplu să surprinzi pe cineva cu ceva nou. Mulți oameni își completează cunoștințele lor în domeniul sănătății prin „World Wide Web” (www  n.r)

Cu toate acestea, acest program special al Bisericii Adventiste rămâne valabil și recunoscut în întreaga lume ca un program, care prelungește durata de viață de 8-10 ani.

Mai mult de 150 de persoane au vizitat expoziția noastră și au dorit să se familiarizeze cu temele propuse. La fiecare stand, vizitatorii au primit o parte din noile informații privind profilaxia și restaurarea sănătatii pierdute, folosind proprietățile curative ale mediului înconjurător. Am fost surprinși dar în același timp multumiți de interesul tinerilor față de  informațiile oferite, având ocazia de a pune întrebări pe măsură ce ascultau  cu mare interes. Tot s-a petrecut într-o atmosferă interesantă și distractivă. În final, fiecare a primit drept cadou – cartea „Sănătate și stare de bine”.

A fost placut să întâlnim oameni tineri care deja au adoptat un stil de viață vegetarian, dar nu găsesc sprijin și înțelegere din partea prietenilor și a rudelor acestora, dar care s-au bucurat că aici au găsit pe cineva care ii intelege și aprobă alegerea lor.

Am fost rugați să facem mai des astfel de expoziții. În aceeași zi a avut loc un miracol, care ne-a inspirat. „Expoziție de sănătate” a fost localizată nu departe de stația de autobuz și astfel am avut ocazia să întâlnim chiar și pasageri umezi și nemulțumiți din cauza vremii ploioase, dar care la rândul lor ne priveau cu uimire, întrebându-se de unde atâta bucurie pe chipul nostru. Cuorizitatea i-a făcut pe unii dintre călători să se apropie de standuri, ca într-un final să rămână la expoziție, iar mai târziu mulți dintre ei și-au telefonat prietenii invitându-i să participe și ei.

Expozitie noastră s-a desfășurat în condiții de siguranță ca și când ar fi fost pe o insulă însorită, împrejurimile fiind înnorate, amenințate de fulgere  și ploaiе torențială. Suntem recunoscători Domnului pentru acest miracol al milei arătat nouă și oamenilor. Suntem recunoscatori pentru cei care au vizitat expoziția și pentru noile prietenii legate cu această ocazie. Suntem încântați de oportunitatea care ni s-a oferit de a face acest tip de serviciu de voluntariat.

La câteva zile după expozitie,  când  întâmplător  ne întâlneam pe străzi, oamenii ne recunoșteau și zâmbind  ne mulțumeau.

Suntem recunoscători pentru acest program unic, dezvoltat de medicii  Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și ne bucuram de oportunitatea de a face cunoscut acest program tuturor doritorilor.

 

Raia N.D.

Departamentul de Informații, Tiraspol.