La Tiraspol s-a organizat o vacanță de neuitat pentru copii

Știri Monday, 20 June 2016

 1  iunie 2016 la Tiraspol, în cadrul Zilei Copilului, a fost organizat cu forțele Bisericii Adventiste „Orășelul Copiilor”, care este un oraș în miniatură, cu toată infrastructura. Mai mult de 200 de copii au participat la proiect.

Transnistria, Tiraspol, din 1 iunie, in 2016

Proiectul „Orășelul Copiilor” – o călătorie fascinantă și o mulțime de emoții pozitive. Fiecare copil a fost înregistrat în biroul de pașapoarte și obținea un pașaport pe nume propriu, apoi copiii au fost instruiți în fiecare punct  pentru a primi o marcă în pașapoartele lor. La Poliție, au făcut cunoștință cu semnele de circulație, reguli de conduită pe străzi și în final, fiecare copil a obținut o licență de conducere, urmând ca apoi să susțină  examenul de conducere la Autoșcoala.

În fiecare punct: școala, centru medical, biserica, oficiu poștal, piața, copiii au învățat ceva nou pentru sine, răspundeau la întrebări și câștigau puncte care în bancă generau bani valabili  pentru orașul nostru, cu care puteau face achiziții.la magazin.

Circa 200 de copii au vizitat orașul. Au fost așa de multi doritori, că se făceau cozi. „Orașul Copiilor ” organizat  de Biserica Adventistă nu a fost la prima ediție. Mulți copii  își chemau părinții în parc, în speranța de a intra încă o dată în oraș. Organizatorii au primit aprecieri de la tații, mamele și bunicii recunoscători. „Orășelul Copiilor” a fost vizitat și de copii orfelinatului  din Bender.

La sfârșitul anului școlar „Școala” deja  nu a mai  stârnit interesul copiilor, dar vocea profesorului calmă și apreciativă a avut un efect pozitiv asupra lor. Punctul „Biserica”  a stârnit controverse, uimire și nu mult interes, dar fiind acolo, răspunzând la întrebări le puse, tensiunea a scăzut, toți ascultând cu interes, până acolo că o mămica a insistat să fie povestite  istorioare biblice din nou și din nou.

Acest eveniment a căzut într-o o zi de lucru și mulți dintre organizatori și participanți au trebuit să fie la locul de muncă, astfel încât un număr mic de participanți au fost  implicați, dar  chiar și într-o stare de instabilitate economică și dificultăți financiare, sărbătoarea a avut loc. Obosiți, dar fericiți, ne-am rugat și am mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi, pentru grija și protecția Lui, pentru că a fost un miracol să primim un  loc atât de potrivit pentru evenimentul acesta, pentru că ploaia ne-a ocolit și am putut fi de folos orașului nostru.

 

Raia N. D.

Departamentul de Informații, al Bisericii Adventiste din Tiraspol