Ultimul sunet al clopoțelului pentru cursanții „Sola Scriptura” din Colibaș.

Știri Monday, 30 May 2016

Vacanța bate la ușă. În acestă perioadă elevii de pretutindeni returnează manualele împrumutate de la biblioteca școlii și nu se poate citi tristețe pe fețe lor.Există totuși câțiva elevi, 93  la număr, care nu se bucură de terminarea cursurilor. Și asta datorită lucrurilor interesante pe care le-au aflat prin intermediul cursului  prin corespondență „Sola Scriptura -Comorile Vechiului Testament”.Special pentru ei, l-a inițiativa coordonatoarei programelor Sola Scriptura Liliana Mării, s-a organizat un curs festiv, unde toți cei 93 de studenți au primit câte o diplomă de absolvire „Sola Scriptura”.

Mai multe despre acest eveniment unic, ne va spune Liliana Mării, care a acceptat să acorde un interviu special pentru cei care zilnic ne urmăresc.

D.I: Pentru început aș vrea să ne spuneți câte ceva despre activitatea dumneavoastră ca și coordonator al programelor „Sola Scriptura”.

L.M: Activitatea Institutului de Studii Biblice prin corespondență „Sola Scriptura” a început în urmă cu 15 ani.  Încă din primele luni de funcționare am avut un număr îmbucurător de cursanți, deoarece  aceste cursuri se adresează tuturor categoriilor de vârstă   și abordează teme interesante cum ar fi: sănătatea, familia -toate fiind studiate din perspectivă divină  și nu în ultimul rând studiul Sfintelor Scripturi, de unde și denumirea de „Sola Scriptura”. An după an ne străduim să promovăm  acest tip de activitate cât mai bine și să ajungem în casele cât mai multor persoane. Sunt cursuri a căror perioadă de studiu este de un an de zile, timp în care fiecare cursant primește un material de bază pe care îl studiază în confortul casei, iar apoi ne trimite  testul grilă completat.

Tocmai acest lucru reprezintă frumusețea cursurilor. Studenții primesc informații prețioase, punctate, de interes chiar acasă le ei, fără ca ei să depună vreun efort suplimentar.

D.I. Care este numărul de cursanți Sola Scriptura în medie pe an?  

L.M: În medie pe an, sunt în jur de 1500 de cursanți. Avem cursanți de toate vârstele, care provin din medii diferite și chiar cursanți din penitenciare.

D.I. Am înțeles că în grila Sola Scriptura în prezent aveți două cursuri adresate copiilor. Ce ne puteți spune despre aceste cursuri?

 L.M: Da, pentru copii avem doua cursuri foarte interesante și atractive: Viata lui Isus și Comorile Vechiului Testament. Sunt cursuri în care au posibilitatea să afle amănunte din viața Domnului Isus Hristos, începând de la nașterea Sa până la moartea și învierea Lui. Despre minunile pe care le-a făcut, învățăturile pe care le-a promovat și promisiunile Sale pentru fiecare dintre noi. Cât despre cursul care tratează Vechiul Testament, este o adevărată comoară a înțelepciunii, a cunoașterii deoarece te introduce într-o călătorie prin care descoperi fapte ale trecutului, modul de viață a personajelor biblice, modul de raportare la diferite situații și cel mai important intervenția special a lui Dumnezeu în viața lor.

D.I: Cu ce ocazie ați venit astăzi la Colibaș?

L.M: Venirea noastră aici  se datorează unui eveniment pe care l-am creat special pentru micii noștri absolvenți ai cursului Comorile Vechiului Testament. Suntem aici pentru cei 93 de absolvenți, care timp de un an întreg mi-au trimis cu conștiinciozitate răspunsurile lor.Nu există bucurie mai mare decât să vezi copii interesați să învețe, să dorească să își lărgească orizontul și să câștige  o experiență frumoasă de viață urmărind viața așa cum este descrisă pe paginile Scripturii.

D.I: Cum v-a venit ideea de a porni cursuri Sola Scriptura în această școală și de unde atâți cursanți?

L.M: În Colibaș am ajuns din inițiativa a două învățătoare doamna Tatiana și doamna Claudia care activează în  această localitate și care și-au dedicat toată viața  îndrumării copiilor. Ele au fost acelea care au făcut legătura între „Sola Scriptura” și copiii din aceasta școală.

D.I: Am văzut că aveți o echipă frumoasă. Cine sunt tinerii care v-au însoțit?

L.M: La aceasta întâlnire a fost cu noi colectivul artistic „Vocea Tăcerii”, care au dat culoare întâlnirii noastre. Știind că vor fi mulți copii m-am gândit să îl invit și pe Ghenadie Danilescu  director asistent al departamentului Tineret din cadrul uniunii bisericilor din moldova, pentru a întreține atmosfera prin câteva concursuri și jocuri specific vârstei copilăriei.

D.I:  Care a fost reacția copiilor și cadrelor didactice cu privire la acest eveniment pe care l-ați creat?

L.M: Toți cei prezenti au fost placut surprinsi de evenimentul care a avut loc în școală . Doamna Directoare a adus un cuvânt de multumire întregii noastre echipe, pentru frumusețea celor intamplate. Multumim si pastorului Ion Plamadeala pentru contributie.

Copiiilor le-au fost înmînate diplome și un mini cadou (semn de carte). De asemena Biserica Adventistă locală s-a implicat prin oferirea tuturor copiilor câte o inghețată.

Considerăm că am avut parte de o experiență extraordinară, prin care am văzut cât de mult se bucură copiii atunci când cei mari investesc în ei, în viitorul lor și își fact timp să petreacă un moment de calitate împreună cu ei.

D.I. Ce planuri de viitor aveți cu privire la departamentul pe care îl conduceți?

L.M: În ceea ce privește activitatea din Colibaș suntem așteptați și în  anul ce urmează, pentru a ne întâlni cu alți copii care vor studia cursurile noastre. De asemenea ne-am propus ca pe viitor  să vizitam și să organizăm astfel de evenimente și în alte localități unde avem mai mulți  studenți, atât copii cât și adulți care parcurg cursurile Institutului nostru de Studii Biblice prin corespondență „Sola Scriptura” din Republica Moldova.