Conferință privind libertatea religioasă, organizată în Moldova

Știri Tuesday, 17 May 2016

10 mai 2016 în clădirea Academiei de Științe a Moldovei a avut loc o întâlnire de discuții semnificativă,  privind probleme legate de libertatea religioasă, tendințele actuale în domeniul libertății și discuții de schimbare a înțelegerii  libertății.

De asemenea, au fost prezentată o sesiune de comunicări cu privire la libertatea religioasă și „libertatea de conștiință”.

Directorul Departamentului de Relații Oficiale și Libertate Religioasă în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Republica Moldova, Andrei Moldoveanu, în colaborare cu personalul științific al Academiei de Științe a Moldovei, au ridicat acest eveniment la nivel înalt depășind orice așteptare.

La eveniment  au participat: dl.Titus Corlățean- Senator al Parlamentului României  dl. profesor dr. Marian Simion (Harvard University), dl. Dragos Musat președinte al Asociaţiei Conştiinţă şi Libertate din Romania, reprezentanți oficiali ai Academiei de Științe, dl. Veaceslav Ioniță -fost Ministru al economiei, actualul Avo­cat al Popo­ru­lui pen­tru drep­tu­rile copi­lu­lui în Moldova – Maia Bănărescu, preşedintele Uniunii Bisericii Adventiste din Republica Moldova – Grubîi Valentin, pastori ai Bisericii Adventiste, avocați și alte persoanele interesate de această sesiune de comunicări.

Ivan I. Ostrovsky, vicepreședinte Diviziunii Euro-Asia, prezent la  această sesiune de conferințe, a salutat și apreciat implicarea Bisericii Adventiste în astfel de discuții și întâlniri promovate la  diferite niveluri, în întreaga lume.

Trebuie evidentiat faptul ca această întâlnire  – reprezintă un pas important în calea drepturilor fundamentale, care le are fiecare persoana, conform Constitutiei. Un drept care adesea este pus sub amenințare, însa este unul drept fundamental pentru orice crestin.

În contextul instabilității globale, înflorirea terorismului, de multe ori libertatea religioasă este în pericol.

Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru libertatea religioasă șipentru faptul că putem promova principiile creștine, care întotdeauna au fost concentrate pe manifestarea iubirii lui Dumnezeu și a oamenilor.

Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea participă la diverse platforme internaționale pentru libertatea religioasă, condamnă extremismul și terorismul, predicarea valorilor creștine.

Informații Departamentul UBM

Roman M. Chisacov