Hirotonire de pastori la Dezghinja

Știri Monday, 16 May 2016

Sâmbătă 14 mai 2016, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Dezghinja, a fost gazda unui eveniment deosebit, prilejuit de hirotonirea pastorilor Roman Chisacov, directorul Departamentului Tineret din cadrul Uniunii Bisericilor din Moldova, Liviu Ciot pastor în districtul Orhei, Dumitru Juravleov pastor în districtul Călărași, pastorul Olegș Perciun capelanul Centrului de sănătate „Speranța” din Sarata Nouă și Constantin Burac, pastor în districtul Briceni

La eveniment, pe lângă membrii comitetului Uniunii Bisericilor din Moldova au fost prezenți și reprezentanții Diviziunii Euro –Asia, participanți la ședința semi-anuală a aceleiași diviziuni.

De asemenea, au participat într-un număr apreciabil membrii din toate districtele pastorale și bineînțeles rudele și prietenii candidaților.

Cuvântul de bun venit a fost rostit de președintele Uniunii adventiste din Moldova , pastorul Valentin Grubîi

Mesajul spiritual transmis de președintele Diviziunii Euro- Asia Caminschi Mihail, imnurile  cântate de Angela și Anastasia Vișnea, Andrei Costaș și Grupul vocal „Înger Alb”sau cuvântul de trimitere rostit de pastorul Andrei Moldovanu, au condus asistența spre nevoia prezentului: o reconsacrare a întregii bisericii, începând cu slujitorii Evangheliei și terminând cu fiecare mebru al ei. Slujirea, în oricare formă a ei, presupune în primul rând o relație autentică cu Cel care se numește pe Sine, Păstorul cel bun.

Rugăciunea de binecuvântarea a celor cinci pastori și soțiilor dumnealor a fost înălțată de către președintele Uniunii Adventiste din Moldova, Valentin Grubîi.

În final, recunoștința celor hirotoniți  față de Dumnezeu sau față de semeni precum și hotărârea de a sluji cu înfocare biserica Domnului a fost transmis de pastorul Roman Chisacov.

În a doua parte a evenimentului a avut loc un concert de muzică sacră susținut de Angelica și Anastasia Vișnea, Corul Uniunii Adventiste și  Corul „Găgăuzlar”