De la o zi fără drog, la o viață fără drog.

Știri Monday, 16 May 2016

Ziua de 12 mai 2016, a fost o zi semnificativă pentru orașul Leova. A.S.E.F (Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie) în colaborare cu Liceul Teoretic „Constantin Spătaru” din Leova și Centrul Prietenos Tinerilor „Orhideea” au organizat  Marșul Antidrog cu genericul „O zi fără drog”.

Pentru prima dată în istoria orașului liceenii împreună cu profesorii, în număr de circa 150 de persoane, au participat la o manifestație de acest gen. Scopul a fost acela de  sensibilizare a opiniei publice cu privire la consumul de droguri.                         Evenimentul a fost pregătit pe parcursul a două luni prin lecțiile susținute de pastorul

 

Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Bragaru Vlad. Elevii claselor a IX-a și a XII-a, au aflat despre un stil de viață sănătos și de succes. Cu o lună înainte elevii au pictat diferite desene cu mesajul antidrog și la finalul traseului au fost premiați. Toți participanții la traseu au primit în dar cartea „Sănătatea și Starea de bine”, ce conține informații utile cu privire la un stil de viață sănătos. Organizatorii acestui eveniment consideră că a avut un impact puternic pentru sănătatea elevilor, astfel încât ei vor fi motivați să trăiască o viață fără drog.

Ideea realizării unui astfel de proiect revine tinerilor Bisericii Adventiste. Plecând de la îngrijorarea pe care o au față de numărul crescând al tinerilor de vârsta lor care consumă droguri, au pus cap la cap acest proiect implicându-se cu toata inima în tot ceea ce a însemnat și finalizând cu marsul din data de 12 mai 2016.

Mulțumim tuturor membriilor Bisericii  Adventiste din Leova pentru susținerea în rugăciune și nu numai.

A.S.E.F intenționează să continue proiectul Antidrog în următorul an școlar la liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din localitate.

Autor: Bragaru Vlad, pastor și coordonator programe A.S.E.F.