,,Evenimentele finale pe planeta răsculată Pămînt-și mai departe ce?”,

Știri Thursday, 28 April 2016

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea ,,Efes” din Chișinău a găzduit programul de evanghelizare ,,Evenimentele finale pe planeta răsculată Pămînt-și mai departe ce?”, prezentat de pastorul bisericii Ilie Leahu iar traducerea în limba rusă a fost asigurată de către Dumitru Postolache.

Programul a fost deschis seară de seară de către doi tineri entuziaști, Valeria Scafaru și Grigore Draci. Pe parcursul celor 7 întîlniri au fost abordate cele mai interesante și actuale teme, cele mai evitate întrebări și răspunsuri și nu în ultimul rând, cei prezenți la program, au fost puși în fața unor alegeri, sau să își răspundă personal la întrebarea: ,,Unde își vor petrece veșnicia, în cer sau…..”, acesta fiind și titlul prelegerii din ultima seară a programului de evanghelizare. S-au scris pe foițe dorințe ale sufletului și au fost adresate lui Dumnezeu, ne-am rugat unii pentru alții, am învățat să cîntăm și să îl lăudăm pe Dumnezeu din toată inima, nu ca pentru oameni, ci ca pentru Domnul. Nu întîmplător a fost ales ca imn al programului ,,Domnul curînd se coboară pe nori”, care are un mesaj special și care a reflectat în sine ideea de bază a fiecărei întîlniri. În fiecare seară s-a organizat câte un concurs care presupunea adresarea unor întrebări din tema precedentă iar cei mai atenți și activi  participanți care au știut să răspundă la întrebări au fost premiați cu cărți și stilouri, reprezentând o amintire prețioasă pentru fiecare dintre ei. Premiați au fost și cei care au au avut cea mai bună frecvență în cadrul programului de evanghelizare, primind cea mai prețioasă carte – Biblia.

Atît membrii bisericii ,,Efes” cît și vizatorii s-au bucurat de momente muzicale de calitate, avându-i ca învitați în cea de a doua seară a programului pe Angelica Vișnea și copiii dumneaei Anastasia, Ana și Alexei. Printre cei care au încântat auzul și inimile celor prezenți, au fost și tinerii Mihaela Vicol, Vadim Costaș, Valeria Scfaru, Alina Bunea, Ana Postolache, Diana Popozoglu, Ela Poneatovscaia dar și corul ,,Înger Alb”condus de dirijorul Dorin Bîtcă, de a cărui prezență ne-am bucurat enorm. Ultima zi din cadrul programului de evanghelizare, a provocat cele mai mari emoții și asta pentru că a fost sărbătoare nu doar aici pe pămînt, dar și în ceruri. Cinci suflete au încheiat legămînt cu Dumnezeu și și-au consacrat viața lui Hristos, primindu-l ca Domn și Mântuitor. Ne-am bucurat enorm de curajul și dorința celor care au ieșit în față la invitația de la final a pastorului Ilie de a face o schimbare în viața lor și de a o încredința în mîna Domnului. Încă de la prima întîlnire, roadele programului de evanghelizare nu au întîrziat să apară, bucurîndu-ne astfel de prezența a 683 de membri ai biericii ,,Efes”, 135 de membri ai altor biserici din Chișinău, 88 de vizitatori și 42 de copii.

Departamentul Informații al Bisericii Adventiste „Efes”