O pătură pentru semenii noştri aflați în închisoare.

Știri Wednesday, 27 April 2016

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a desfășurat o campanie suținere a mai multor persoane private de libertate.

Conform legii, aceste persoane sunt izolate de societate din motive de protecție a populației, dar în pofida acestul lucru  ele își păstrează statutul dat de Scriptură ca fiind semenii noștri sau aproapele nostru și rămân aceia cu care S-a identificat Isus când a  declarat: „…am fost în închisoare şi aţi venit pe la  Mine” (Matei 25:36). Astfel, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, prin voluntarii săi din penitenciare, oferă sistematic sprijin moral-spiritual şi material acestor persoane printre  care minori, tineri și  femei, mulți dintre ei neavând  nici strictul necesar: haine, încălţăminte sau o pătură cu care  să  se învelească noaptea…

La rugămintea Departamentului Instituţiilor Penitenciare – organul  de  stat responsabil pentru conducerea  sistemul penitenciar din ţară – s-au colectat pături, dintre care  o parte au fost deja distribuite  beneficiarilor,iar în momentul de față încă se colectează haine, încălțăminte și produse  alimentare.  Doar așa a  fost posibil ca una  dintre minunatele făgăduințe biblice din 2Cor. 1:2-4 să se realizeze: „…Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!”

Generozitatea și dragostea membrilor  Bisericii Adventiste față de semeni s-a dovedit și de  data  aceasta  a  fi pe  măsura binecuvântărilor divine. Din puținul avut s-a oferit cu mână largă  și  din  toată inima, ca  un  semn al milei  şi compasiunii creștine, reamintind astfel că  toți suntem din poporul lui Dumnezeu.

Departamentul slujirii în penitenciare își exprimă profunda recunoștință față de comunitățiile și pastorii din toate câmpurile dar în mod deosebit cîmpului Bălți- comunității Sîngerei care prin generozitatea lor au făcut posibilă realizarea acestui proiect social.

Beneficiarii acestui proiect nu doar că  au primit căldură fizică, învelindu-se noapte de noapte cu păturile primite,  dar au primit şi căldura sufletească prin gestul  dumneavoastră de bunătate şi generozitate. Conlucrând cu Însuşi Dumnezeu căruia îi sunt pe plac  mila, compasiunea și faptele de  susţinere  necondiţionată, ați  deschis zăgazurile  cerului şi revărsarea binecuvântările promise sufletelor  izolate de  societate, dar pe care  El este  gata oricând  să le primească în Împărăţia Sa.

Cât privește  răsplata, ea  ne  este garantată prin  Cuvântul lui Dumnezeu: ”Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra.  Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura” (Luca 6:38).

 Dumitru Juravliov, Capelan al Bisericii Adventiste