Exploratorii trec granița pentru a lega noi prietenii!

Știri Thursday, 21 April 2016

Data a fost stabilită, pregătirile au fost gata la timp, nu mai rămânea decât să treacă timpul și să vină ziua mult așteptată a vizitei Clubului de exploratori din Piatra Neamț, România  la Chișinău.

Așadar pe data de 16 aprilie 2016 un număr de zece exploratori împreună cu instructorii lor au trecut pentru prima dată Prutul.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea „Adelaida” din Chișinău, s-a bucurat de prezența lor încă de vineri seara. Programul Sabatului a fost cel obișnuit, mai puțin după-amiaza când exploratorii nemțeni, într-o ordine deosebită și o cursivitate exemplară eu expus în fața celor prezenți bolile spirituale ale acestui timp de pe urmă.

Aducându-și rând pe rând, temerile, neajunsurile  și incertitudinile sufletului lor în fața Marelui Medic, ca acesta să acorde primul ajutor de readucerea la viață a dragostei dintâi de mult pierdută, au reușit să transmită un semnal de alarmă, o trezire la realitate dar și speranță… toate acestea la un loc.

Este uimitor modul în care Dumnezeu alege câteodată să ne comunice dorința sufletului Său, și dragostea Sa de Tată al nostru al tuturor.

Dar bucuria împărtășirii mesajului lui Dumnezeu nu a fost totul. Cinci din cei zece exploratori, imediat după terminarea programului, s-au îndreptat către un loc special ales, unde în prezența tinerilor bisericii „Adelaida”, candva și ei exploratori, au avut parte de solemnul moment al învestirii ca explorator.

Vizibil emoționați, împreună cu cei prezenți au rostit angajamentul „ Prin harul lui Dumnezeu voi fi un serv al Său, voi iubi pe oameni și voi ocroti natura” după care cravata de culoare galben aurie simbolizând desăvârșirea, le-a fost frumos așezată de către conducătorul clubului.

Undeva, nu foarte departe în liniștea serii, sub „felinarul nopții” s-a auzit: Pentru Domnul…Gata oricând!