Biserica Adventistă din satul Rosu a organizat un curs de alimentație sănătoasă.

Știri Wednesday, 20 April 2016

În perioada 3-6 și din 10 aprilie 2016 Biserica Adventistă de ziua a Șaptea împreună cu pastorul Abel Havresciuc a organizat pentru localnicii satului roșu un curs de alimentație sănătoasă.

În cadrul acestui program de nutriție Victoria Vicol a prezentat celor prezenți beneficiile unui stilul de viață sănătos. După un seminarul de sănătate, toți participanții au avut ocazia să guste din preparatele  vegetariene puse la dispoziție de  expertul în nutriției, Ecaterina Nour. Expertul Ecaterina Nour nu doar că a  gătit aceste preparate delicioase pentru degustare, dar de asemenea, a făcut o prezentare a modului lor de preparare oferind totodată celor interesați și rețetele corespunzătoare fiecărui preparat.

La ultima întâlnire care a avut loc pe data de 10 aprilie a fost prezent și Dr. Veaceslav Coșcodan, Director al Departamentului de Sanatate din cadrul Uniunii Bisericilor din  Moldova. Dr. Veaceslav Coșcodan a răspuns la toate întrebările celor prezenți despre diverse boli, în același timp punând accentul pe câteva reguli simple de menținere a sănătății optime

Organizatorii acestui eveniment au oferit participanților teste medicale gratuite precum măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea greutății corporale, a procentul de grăsime și țesut muscular din organism, precum și aflarea vârstei biologice, în final fiecare obținând  recomandările necesare. Programul de nutriție s-a terminat ca de fiecare dată cu o degustare de preparate vegetariene.

Tot în cadrul acestui curs de alimentație sănătoasă au  fost prezentate  și literatură de specialitate, privind modul de viață sănătos, în plus, la ultima ședință, participanții putând achiziționa o varietate de alimente sănătoase.

Ca amintire, participanții au primit cărțile „Sănătate și stare de bine” și „Unica speranță.”

Departamentul  Informații, comunitate Roșu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.