Papa Francisc spală și sărută picioarele imigranților de la un centru de refugiați din Castelnuovo di Porto, în nordul Romei

Predici și articole Monday, 28 March 2016

Papa Francisc a dat din nou dovadă de nonconformism în maniera în care a decis să aplice una dintre cele mai importante și solemne tradiții catolice. Suveranul pontif a spălat picioarele a 11 refugiați de religii diverse, printre care creștini, musulmani, dar și hinduși. Cei trei musulmani proveneau din Mali, Siria și Pakistan, iar cel de-al 12-lea ales pentru această ceremonie a fost un angajat al unui centru de refugiați.

Francisc provoacă creștinătatea la clipe de reflecție prin noul său gest, făcut în pragul celei mai mari sărbători creștine. Conform The Washington Post, Francisc a  intenționat ca mesajul său să fie universal. „Noi toți, împreună: musulmani, hinduși, catolici, copți, evanghelici… frați, copii ai aceluiași Dumnezeu”, a spus papa.

De altfel, în scurta predică cu ocazia evenimentului, Papa a opus acest gest de fraternitate „gestului de război și de distrugere săvârșit de oameni care nu doresc să trăiască în pace”, făcând trimitere directă la atentatele recente de la Bruxelles. „Avem diferite culturi și religii, dar suntem frați și vrem să trăim în pace”, a insistat Francisc în predica sa.

Refugiații au fost atât de emoționați de gestul papei de a îngenunchea în fața lor, de a le spăla picioarele și de a le săruta, încât unii dintre ei au plâns și i-au sărutat mâna Sfântului Părinte.

sursa: semneletimpului.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.