Adventiștii ajută refugiații din Europa

Predici și articole Tuesday, 9 February 2016

Multor occidentali li s-a tăiat respirațía, când au vazut imagini cu Ailana Kurdi, un băiat sirian de trei ani înecat, a cărui trup fusese adus de valurile mării la malul  Greciei.

După ce această fotografie s-a răspândit prin toată lumea, în țările Vestice, s-a făcut primul apel de ajutor umanitar pentru administrarea acestei situații de criză, apărute din cauza venirii refugiaților din Siria. Dar, așa cum se termină un ciclu de știri de trei zile, la fel și oamenii din Vestul Europei și-au continuat viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. La urma urmei a fost doat un copil. Sau nu este chiar așa?

Marcat de fotografiile pe care le-am văzut, după ce am vorbit cu cei care lucrează în prima line, persoane cu care am avut marele avantaj de a mă întâlni la summit-ul european ADRA pentru refugiați, ținut în Croația în perioada 18-19 ianuarie, mi-am dat seama că ciclul de știri a luat sfârșit, dar tragedia umană a rămas.

Până în prezent, mai mult de 12.000 de copii neînsoțiți au fost înregistrați în taberele de refugiați din Macedonia. În prezent acești copii sunt marcați de răul care există în lume, de exploatarea sexuală și sclavie. Refugiații continuă să vină în Europa, în țări precum Serbia. În ciuda temperaturilor scăzute, 4500 de oameni se pleacă zilnic, pentru a scăpa de război, tortură, foame și persecuție. Și da! Încă există cadavre, inclusiv cadavre de copii, pe care marea le aduce până la malurile Europei.

Mulțumesc lui Dumnezeu! În ciuda faptului că prea mulți oameni în Occident au dat uitării poza cu moartea lui Ailana Kurdi, în Europa, multe organizații non-guvernamentale precum ADRA Europa, încă nu a întors spatele aceastei tragedii și  încă servește nevoile refugiaților din șaptesprezece țări! Exemplul liderilor și voluntarilor ADRA, dintre care mulți sunt tineri, mi-au arătat ce înseamnă să fi cu adevărat „mâinile și picioarele lui Isus”.

Am fost la summit-ul pentru Refugiați, ADRA susținut în Croația, pentru a ajuta oamenii care fug din Orientul Mijlociu către Europa și nu numai. M-am dus acolo, nu cu dorința de a uita acest fapt, ci cu determinarea fermă de a NU uita, și să nu cumva să gândiți că doar un copil s-a înecat în largul coastelor Europene. Am plecat cu intenția ca tu si biserica din care faci parte, să coopereze cu frații și surorile noastre în Europa, pentru a fi mâinile și picioarele lui Isus.

În America de Nord, există multe biserici, care cu o  jertfire minimă ar putea avea un aport major în această criză. Dar, chiar dacă ar fi, un sacrificiu mare, nu ar merita ca pe malul Europei să nu mai fie găsit încă un copil cu fața în jos, adus de valurile mării?

Vreau să încurajez  bisericile și membrii bisericii să nu închidă ochii, să nu aștepte decizia comitetului Conferinței, Uniunii de Conferințe sau Diviziunii  să găsească modalitatea prin care să poată ajuta! Putem ajuta comunitatea noastră în Grecia (apartenența 450), pentru a organiza o echipa  ADRA? Ai putea să-ți faci timp pentru servicii de voluntariat ADRA, într-una din cele 17 țări? Ai putea să afli care sunt nevoile acestor oameni, să se colecteze lucruri în biserica din oraș și să fie trimise către cei care au nevoie? Ce ai putea face? Contactează astăzi, biroul internațional ADRA, ADRA  Europa sau oricare din birourile  ADR. Să nu vorbim doar despre cum trebuie să fie biserica, ci cum trebuie  să fie biserică de fapt, atunci când ne confruntăm cu una dintre cele mai mari crize ale acestei generații.

Ciad Stewart, pastor principal al comunității Spenservill

Sursa: adventist.ru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.