CUM ARATĂ DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU

Valori Tuesday, 9 February 2016

Dumnezeu a creat prima familie în grădina Edenului. După ce l-a creat pe Adam, El a zis: ”Nu este bine ca omul să fie singur; Am să îi fac un ajutor potrivit pentru el„ (Geneza 2:18). Luând una din coastele lui Adam a creat-o pe Eva. Apoi le-a spus: ” Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul, şi supuneţi-l”(Geneza 1:28). Copii aveau să întărească relația dintre ei și să asigure viitorul rasei umane.

De-a lungul istoriei familia a format celula de bază a societății. Ellen White a scris: ”Legăturile de familie sunt cele mai puternice, cele mai delicate și mai sacre, decât orice altceva pe pământ”(Căminul Advent, p.18). Cu toate acestea Satana a atacat familia- prin poligamie, adulter, rivalitatea dintre frați, homosexualitate, pornografie. Atunci când familia se destramă și individul este afectat.

Din fericire, lucrearea lui Dumnezeu este îndreptată către păstrarea unitații în familie și refacerea familiilor. Biblia arată mai multe exemple ale puterii restauratoare a lui Dumneze, ca de exemplu femeia prinsă în adulter(Ioan 8:1-11) și a fiului risipitor(Luca 15:11-32). Mai mult, Dumnezeu folosește  relația dintre membrii familiei să simbolizeze relația dintre El și noi. În repetate rânduri, Isus s-a referit la Dumnezeu ca fiind ”Tatăl Nostru” și la Sine ca fiind ”Mirele”.

 

El a dorit să ne spună că Dumnezeu, ca un tată bun, se simte legat de noi pentru totdeauna și dorește să ne binecuvinteze și să ne salveze. Iar Isus ca un soț iubitor, ne tratează cu iertare și devotament. Cartea Osea se termină cu cuvintele Domnului către poporul său: ” Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare” (Osea 2:19).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.