IDEI DE MIC DEJUN SĂNĂTOS PENTRU COPII

Valori Tuesday, 9 February 2016

Sue Radd

Micul dejun este hrană pentru creierul copilului. A sări peste micul dejun este o idee proastă pentru oricine, însă copii vor resimții acest lucru mult mai mult.  Raportul de greutate dintre creier și ficat este mai mare la copii, decât la adulți, ceea ce înseamnă că peste noapte cererea de glucoza din creierul copiilor, consumă mai repede depozitul de glucoză din ficat, decat ar consuma în mod normal la un adult. Astfel, reîncărcarea bateriilor cu un mic dejun  potrivit este de o importanță vitală.

De ce este important micul dejun?

  • Mai multă energie. Cercetările arată că acei copii care mănâncă micul dejun au rezultate mai bune la școală, au energie suficientă pentru joacă și chiar pentru sport. Un mic dejun potrivit  poate furniza copiilor dumneavoastră mai mult de un sfert din energia necesară pentru o zi.
  • Abilitate de învățate mai mare. Un mic dejun sănătos mărește puterea de concentrare, ceea ce înseamnă o asimilare mai bună a informației noi, rezolvarea mai rapidă a problemelor și se bucure de o memorie mai ageră. Aceste beneficii vizează în mod special citirea și matematica.
  • Un comportament mai bun. Copii care mănâncă micul dejun, frecventează școala în mod regulat și interacționează într-un mod mai pozitiv cu copii de vârsta lor și cu profesorii. Copii flămânzi sunt mai dispuși spre iritabilitate, nervozitate, dureri de cap, răceli și infecții.

 

Ce oferim copiilor la micul dejun?

  • Cereale alese cu grijă. Alegeți cereale integrale, cereale bogate in fibre cu lapte degresat/vegetal și fructe, sau cereale gătite folosind ovăzul tradițional, miere și scorțișoară. Un măr verde  răzuit în ovăzul lăsat la înmuiat peste noapte în lapte, poate fi de asemenea o alegere potrivită.
  • Alegerea pâinii. Oferiți copiilor o felie de pâine integrală cu unt de arahide și o banana feliată deasupra sau o omletă cu spanac și ciuperci.
  • O gustare la pachet. Preparați un smoothie din fructe proaspete și lapte degresat, fructe asortate, un iaurt cu germeni de grâu sau un baton de cereale.
  • Surpriza de la sfârșitul săptămânii. Ca și desfătare încercați să faceți clătite americane pufoase, clatite sau brioșe folosind făină integrală de grâu, servind pe lângă acestea un sos sau umplutură savuroasă de legume, fructe proaspete sau conservate, miere și/sau pasta de caju(decât înghețată sau sirop dulce artificial).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.