JOACA: IDEI PENTRU A ȚINE COPIII ACTIVI

Valori Tuesday, 9 February 2016

Când ne gândim la copilărie ne gândim la timp mult alocat jocului, însă astăzi cei mai mulți dintre copii nu au parte de suficient timp recreativ care să le favorizeze sănătatea. Doar unul din cinci copii întrunesc criteriile  Centrului pentru Controlul Bolilor și Prevenție, care promovează  ideea de a fi activ o oră pe zi. Dacă ești părinte și copiii tăi încă locuiesc cu tine, promovează mai mult lucrul acesta în familia ta.

” Dacă îți dorești ca ai tăi copii să fie mai activi, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să faceți lucrul acesta împreună,” spune Shavis Hargro, fiziolog specializat în beneficiile exercițiului fizic din cadrul Centrului de Management al Greutății Johns Hopkins din Baltimore. ” Copiii învață privind la părinții lor.”

În funcție de vârsta copilului și de ceea ce îl pasionează, există mai multe variante să îl convingi pe copilul tau să facă mai multă mișcare:

  • Transformă activitățile sedentare în activități care implică mai multă miscare: Dacă copii tăi îndrăgesc jocurile pe calculator, fă rost de jocuri de tenis de tipul Wii sau PlayStation și nu numai, care îi face să se ridice de pe scaun.
  • Propuneți-vă ca familie  să aveți mai mult timp activ împreună: Jucați de-a prinselea sau Frisbee (disc zburator), plănuiți un traseu cu bicicleta, sau practicați mersul alert de câteva ori pe săptămână.
  • Urmărește pasiunile copiilor tăi: Unii preferă jocul de echipă cum ar fi baschetul sau fotbalul, în timp ce alții preferă să învețe cățăratul sau să facă alte sporturi individuale.
  • Reduceți timpul de ”stat în fața ecranului”: Cu cât copii petrec mai mult în fața televizorului și al computerului, cu atât sunt mai predispuși la obezitate și inactivitate. Dacă totuși copiilor dumneavoastră le mai permiteți să privească la televizor, folosiți pauzele publicitare să faceți sărituri, flotări, și genoflexiuni.
  • Spuneți-le copiilor dumneavoastră despre legătura dintre mișcare și sănătate: Copii care fac mai multă mișcare au rezultate mai bune la teste, sunt mai doritori să practice un sport și sunt mai puțin predispuși la anxietate și depresie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.