Construind viața veșnică încă de la început.

Valori Tuesday, 9 February 2016

Isus a făcut o declarație profundă în ceea ce privește copii atunci când a zis ucenicilor ”Lăsaţi copilaşii să vină la Mine, şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca ei.(Luca 18-16). În timp ce ucenicii se temeau că Isus ar putea fi deranjat de acei copilași, Salvatorul i-a cuprins și le-a descoperit adevărata valoare.

Înțeleptul rege Solomon a spus: ”Copii sunt un dar de la Domnul” (Ps.127-3). Aventiștii de Ziua a Șaptea sunt deacord cu această declarație și astfel au creat o cultură care încurajează dezvoltarea copiilor în cadrul cluburilor de tineret, taberelor de vară si alte evenimente în aer liber, întâlniri internaționale de tineret, programele săptămânale ale Școlii de Sabat, ieșiri misionare, Școală biblică de Vacanță și un sistem educational  exceptional începând de la ciclul primar  până la nivel universitar.

Solomon a oferit și sfaturi părinților: ”Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea”. (Prov. 22.6) Biserica susține părinții prin programe și publicații, punând în evidență importanța educației oferită copiilor încă din fragedă pruncie. În educarea copiilor, Adventistii de Ziua a Șaptea,  consideră importantă creșterea spirituală. În același timp pun accent pe alegerea unui stil de viață sănătos  dar și pe  dezvoltare intelectuală, care să fie pusă în valoare atât în slujba comunității cat și în  întreaga lume.

Copii sunt cadoul care trebuie înapoiat lui Dumnezeu. Așa cum spunea Ellen White, co-fondatoarea bisericii: ”Tații și mamele ar trebui să vegheze asupra copiilor lor ca și cum ar fi membrii mai tineri ai familiei lui Dumnezeu, fiind devotați educării lor pentru cer”. (Hristos lumina lumii, p.515)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.