Trăind o viață sănătoasă.

Valori Tuesday, 9 February 2016

Adventiștii de Ziua a Șaptea recunosc autonomia fiecărui individ și  puterea sa de alegere dată de Dumnezeu. Mai mult decât standardele obligatorii de comportament, adventiștii încurajează o viață trăită ca un exemplu a dragostei și grijei lui Dumnezeu.

O parte a acestui exemplu include grija de sănătatea personală, credem că Dumnezeu ne cheamă să avem grijă de corpurile noastre, tratându-le cu respectul  pe care o creație divină o merită. Îmbuibarea și excesul, chiar a ceva bun, poate fi în detrimentul sănătății noastre.

Adventiștii cred că cheia bunăstării se află într-o viață echilibrată și cumpătată. Natura creează o multitudine de lucruri bune care duc la o sănătate vibrantă. Apa pură, aerul curat și soarele atunci cand sunt utilizate corespunzător  promovează o viața curată și sănătoasă.

Exercițiile fizice și evitarea substanțelor nocive, cum ar fi tutunul, alcoolul și substanțele ce obnubilează mintea, determină o alegire înțeleaptă și o minte clară. O dietă vegetariană bine echilibrată, prin evitarea consumului de carne asociată cu aportul de legume, cereale integrale, nuci, fructe, împreună cu o sursa de vitamina B12, va promova o  sănătate vigurosă.

O astfel de sănătate este un cadou de la un Dumnezeu iubitor care dorește ca noi să trăim viața din beljug. Când beneficiem de o astfel de iubire, avem un sentiment de recunoștință și apreciere față de Creatorul nostru.

Din acest motiv, adventiștii aleg  să-L laude pe Dumnezeu cu o viață fericită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.