STOP Violenței domestice

Valori Tuesday, 9 February 2016

Sub reflectorul zilei internaționale  de combatere a violentei împotriva femeilor, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea reînnoiește apelul prin campania Enditnow  (Oprește-te! n.t.)

            Enditnow este o campanie globală de sensibilizare care militează pentru încetarea violenței împotriva femeilor și fetelor din intreaga lume. Are ca scop mobilizarea adventiștilor din întreaga lume și invită totodată și alte grupuri comunitare să se alăture în rezolvarea aceastei probleme.

Această campanie, care s-a extins în mai mult de 200 de țări și teritorii, a fost lansată în Octombrie 2009, în parteneriat cu Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) și Departamentul Misiunea Femeii din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

            Enditnow este cea mai importantă atitudine pe care Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a luat-o vreodată în ceea ce privește violența împotriva femeilor și fetelor. Prin această campanie, contăm pe mai mult de 17 milioane din membrii ai bisericii adventiște- bărbați, femei și copii, -să creeze o mișcare globală, care să mobilizeze propriile  comunități, unde fiecare persoană să lucreze în mod activ pentru sensibilizarea populației și să ofere soluții prin care să oprim această problemă globală.

Adventiștii de ziua a șaptea promovează demnitatea și valoarea fiecărei ființe umane și denunță orice formă de abuz fizic, sexual si abuz emotional.

 

            Enditnow continuă angajamentul Bisericii de Adventiste Ziua a Șaptea de a răspunde nevoilor tuturor ființelor umane, și anume să stea în picioare în favoarea drepturilor omului, toleranței, bunăstarea copiilor, libertatea de exprimare și de conștiință, precum și protecția și integritatea famililor. Este un apel la acțiune pentru toți adventiștii și susținătorii acestei campanii, să se ridice și să pună în practică aceste principii pe care noi le vedem adevărate.

            Enditnow urmărește să extindă viziunea lui Dumnezeu despre iubire și compasiune pentru toți copiii Săi.

Violența în familie a fost confirmată ca fiind o problemă majoră în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Incidentele de abuz încadrându-se în tendințe. Acesta este motivul pentru care Enditnow caută să crească gradul de constientizare personală, responsabilitatea și implicarea prin ajutor eficient  în oprirea violenței împotriva femeilor și fetelor din fiecare familie și comunitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.