În ochii lui Dumnezeu

Valori Tuesday, 9 February 2016

În timpul slujirii lui Isus pe pământ, El a apreciat contribuția femeii și le-a ridicat statutul.

De exemplu, a început o conversație profundă cu femeia Samariteancă (o femeie proscrisă)- care mai târziu a evanghelizat întregul oraș (Ioan 4). A protejat femeie prinsă în adulter și a provocat-o să înceapă o viață nouă (Ioan8).

A luat apărarea mamelor care și-au adus copiii la El (Marcu 10). În ultimele clipe petrecute pe cruce, a făcut planuri pentru îngrijirea mamei Lui. (Ioan 19).

Când o femeie plină de păcate a turnat parfum pe picioarele Lui, a întrerupt critica celor prezenți declarând: ” Adevărat vă spun că oriunde va fi prpovăduită evanghelia aceasta, în toată lumea, se va spune ce a făcut femeia aceasta”(Matei 26.13).

Biserica Adventistă urmează exemplul lui Hristos prin ajutorul acordat tuturor femeilor din lume, oferind dragoste, susținere,și înnobilare. Adventiștii slujesc femeile prin stabilirea unui sistem de sprijin pentru femeile abuzate si crearea unui forum pentru a aborda subiecte și probleme care afectează femeile din biserică și din afara bisericii.
Biserica de asemenea promovează, programe prin care îndrumă femeile tinere și sprijină realizările lor academice prin intermediul unui program de burse. Principalele șase domenii de interes prin care biserica poate ajuge la femei sunt: sănătate, abuz, saracie, munca peste masură, lipsa instruirii, educație și analfabetismul.

Aceste probleme afectează femeile din toate culturile, statuturile sociale și toate țările. Biserica Adventistă se străduiește să educe femeile din biserică și din comunitați, încurajându-le să devină femei puternice a lui Dumnezeu în domeniul studiului biblic, al rugăciunii, creștere personală și ajutor pentru cei din jur.

Slujirea lui Isus a ridicat femeile, iar biserica le împuternicește să Îl înalțe pe El.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.