O predare unitară pentru veșnicie

Valori Tuesday, 9 February 2016

Filozoful grec Aristotel a zis odată, ” A educa mintea fără a educa inima nu înseamnă educație”. Pentru Adventiștii de Ziua a Șaptea educația se extinde –ajungând până la suflet.

Când vine vorba de învățare, viața noastră cu multiple fațete necesită o abordare multiplă, și adventiștii tind să ofere pachetul complet. Educația nu înseamnă învățarea doar de dragul creșterii intelectuale. Adventiștii cred în dezvoltarea din punct de vedere fizic, empatic, social și de asemenea spiritual. În mod ideal, educația ar trebui să schimbe și să cultive fiecare aspect a vieții noastre, aducându-ne cât mai aproape de ceea ce Dumnezeu a vrut să deținem și să fim.

Consultantul în educație Joe Harkin a spus, ” Sistemul educațional reflectă societatea în care există…Răspunzând (la întrebarea ce constituie o societatea ”bună”) am pus lumina asupra a ceea ar însemna sa avem o educație bună ”.
Sistemul educațional adventist reflectă acea sociatate cerească care Dumnezeu a dorit-o pentru noi. Ne oferă instrumente și resurse ca să devenim mai înțelepți și mai sănătoși. ne oferă oportunități să privim dincolo de noi și să îi slujim pe ceilalți. Ne conectează ca și prieteni, ca și parteneri și ca și comunitate. Și cel mai important, ne ajută să ne implinim potențialul de a fi cetățeni” buni”, anticipând cu ardoare eternitatea Dumnezeului care ne-a creat.

Educație adventistă înseamnă o predarea unitară și completă, pentru veșnicie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.