Filip Evanghelistul

Pentru studiul din această săptămână, citește: Faptele 2:44-47; 4:34-37; 6:1-7; 8; 21:7-10; 2 Corinteni 4:18.

Sabat după-amiazăTextul de memorat: „Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”(Faptele apostolilor 1:8)

Principala preocupare a Domnului Hristos în cele patruzeci de zile dintre crucificare şi înălţare a fost misiunea mondială. Noul Testament păstrează cel puţin cinci forme de prezentare a Marii Trimiteri: Matei 28:18-20; Marcu 16:15; Luca 24:47-49; Ioan 20:21, Faptele 1:5-8. Aceasta constituie cea mai înaltă dintre sarcinile încredinţate vreodată creştinilor. În ea este specificată strategia geografică a lucrării misionare: ea trebuia să înceapă de la baza ei, din Ierusalim, şi să se extindă în toată Iudeea, apoi în Samaria şi mai departe, până la marginile pământului. Creştinii au luat porunca aceasta în serios şi au pornit să o împlinească.

Strategia aceasta este evidentă în lucrarea misionară a evanghelistului Filip. Conform capitolului 8 din Faptele apostolilor, lucrarea lui s-a propagat în cercuri concentrice, dinspre Ierusalim către regiunile învecinate; cu trecerea timpului, a pătruns în noi teritorii.

Dar cine a fost Filip Evanghelistul? Ce ne spune Scriptura despre el şi despre lucrarea pe care a împlinit-o în zorii existenţei bisericii creştine? Şi ce lecţii ne putem însuşi din raportul inspirat despre activitatea acestui misionar de la început?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.