SUNTEM TOŢI SCHIMBAŢI

Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. (2 Corinteni 3:18)Calendarul este foarte util, deoarece te ajută să-ţi numeri bine zilele: îţi spune că, dacă ai împlinit 18 ani, mai ai circa 19 500 de zile de viaţă; dacă ai împlinit 25 de ani, îţi mai rămân 16 500 de zile de trăit; dacă ai împlinit 30, îţi mai rămân 15 400 de zile; iar dacă ai împlinit 40, îţi mai rămân 12 000 de zile. Acesta este timpul de care dispui și nu-l poţi prelungi. De obicei, când ne reîntâlnim după multă vreme cu cunoscuţii noștri, ei ne spun: „Ai rămas la fel de tânăr!” Prin cuvintele acestea, ei se fac vinovaţi de mărturie falsă!

Totuși calendarul acesta este doar o palidă reflectare a unui calendar mai important al schimbărilor semnificative care se petrec în mintea și în sufletul nostru. Odată cu înaintarea în vârstă, unii devin mai înţelepţi și mai maturi spiritual, puterea lor de pătrundere devine mai mare, iar caracterul lor, mai desăvârșit. Alţii, dimpotrivă, devin mai împietriţi și mai aspri.

Cum se produc aceste schimbări? Textul de astăzi spune așa: „Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului și suntem schimbaţi în același chip al Lui.” Acesta este principiul fundamental în baza căruia se produce schimbarea. Conversaţiile pe teme profunde, cărţile bune pe care le citim, serviciile divine la care participăm, ne marchează. Proverbul: „Spune-mi cu cine te însoţești ca să-ţi spun cine ești” exprimă acest adevăr fundamental. Noi suntem schimbaţi de lucrurile cu care ne ocupăm mintea, fie ele onorabile sau mai puţin onorabile.

Dragostea faţă de Dumnezeu nu se poate lua la întrecere cu muzica de duzină, cu cărţile de duzină, cu glumele proaste și murdare, cu distracţiile înjositoare. „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!”, spune Biblia. Avem nevoie de o inimă curată pentru a-L vedea pe Dumnezeu, pentru a înseta după El și a ne bucura de prezenţa Sa. Necurăţia nu poate da naștere curăţiei. Frica nu poate da naștere dragostei. Minciuna nu poate da naștere adevărului. Purtarea indecentă nu poate da naștere decenţei.

Domnul Isus împrăștie întunericul din mintea noastră. În prezenţa Sa este cu adevărat dificil să fii răutăcios, crud, împotrivitor, egoist, murdar sau desfrânat. Când te însoţești cu El, devii tot mai asemănător Lui. Când umbli alături de El, te împărtășești de dragostea și neprihănirea Sa. Ceea ce trebuie să schimbăm, de fapt, este direcţia spre care ne îndreptăm privirile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.