O MINTE LUMINATĂ

Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii. (Ioan 8:12)În cartea Arrows of Desire [„Săgeţile dorinţei”], F. W. Boreham face următoarele comentarii pe marginea unui proverb francez: „Noaptea, toate pisicile sunt gri… La lumină slabă, creta seamănă foarte bine cu brânza, vinul cu apa, alama cu aurul, o buruiană cu o floare, un ticălos cu un erou… În lumina plumburie de la ivirea zorilor sau de la amurg, dușmanii și prietenii se aseamănă foarte bine. Multe bătălii au fost câștigate cum a câștigat Ghedeon lupta împotriva madianiţilor, luându-i pe dușmani pe întuneric, aruncându-i în derută și întorcându-i pe unii împotriva altora… La căderea nopţii, un copil mic nu face diferenţa între ciupercile comestibile și cele otrăvitoare, între bobiţele frumoase, dar dăunătoare și fructele gustoase din livadă… Un bebeluș, care încă nu are cunoștinţă despre astfel de lucruri, s-ar juca la fel de bucuros cu un șarpe ca și cu o coardă.”

Devotamentul faţă de adevăr presupune un nivel înalt de iluminare a minţii și de limpezime a gândirii. Pe tărâmul credinţei creștine, lucrurile sunt clare. Este un lucru necugetat să rămâi în beznă spirituală, când adevărul a fost descoperit.

Cuvântul lui Dumnezeu vorbește des despre lumină și despre întuneric. Isus este Lumina lumii. În schimb, Satana este stăpânitorul întunericului. Urma- șii celui rău umblă în întuneric. Isaia vede în viziune că o negură mare acoperea popoarele (vezi Isaia 60:1,2) și că, prin venirea lui Mesia, poporul care umbla în întuneric a văzut o mare lumină (vezi Isaia 9:2).

Domnul Isus trebuie să fie Marele nostru Reper. Oricine călătorește pe us- cat, pe apă sau pe calea aerului știe cât de important este să ai un punct de reper sau un semn după care să te orientezi. Nu ne putem permite să rămânem orbi faţă de adevăr, faţă de calea pe care trebuie să mergem. Este necesar să fim mereu deschiși să primim lumină.

De aceea, să ne formăm o gândire care să ne ajute să facem deosebire între bine și rău, între adevărat și fals; o gândire în care să nu poată încăpea ceea ce e urât, ieftin, amăgitor și păcătos. Să dobândim prin Duhul Sfânt înţelegerea spirituală atât de necesară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.