CE ESTE ADEVĂRUL?

Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. (Ioan 17:17)

Domnul Hristos ne îndeamnă să-L iubim pe Dumnezeu cu tot cugetul nostru, să ne punem mintea la lucru plini de însufleţire, dornici să cunoaștem adevărul descoperit de Dumnezeu în Cuvântul Său. Când vii să I te închini și să-I slujești, nu lăsa la ușă partea cea mai nobilă a fiinţei tale: mintea. Caută cu tot dinadinsul să cunoști Biblia cât mai bine posibil. Învaţă să-ţi placă adevărul și să urăști nelegiuirea. Creștinul care nu-L iubește pe Dumnezeu cu tot cugetul în aceeași măsură în care Îl iubește cu inima și cu sufletul nu Îl iubește pe deplin.

Un al doilea factor este atitudinea personală. Pilat a pus întrebarea: „Ce este adevărul?” Era el însă dispus să audă răspunsul la această întrebare? Era el interesat în mod real să afle adevărul? Nu. El își urmărea propriul interes. Se temea de mulţime. Nu se gândea decât la reputaţia și la poziţia lui.

Iubirea de păcat ne acoperă mintea cu un văl. Indiferenţa și rămânerea în ignoranţă ne întunecă judecata. Oamenii nu pot găsi adevărul decât dacă îl caută. Între Hristos și Satana se duce o luptă pentru cucerirea minţii omului, o bătălie pentru iluminarea ei sau pentru învăluirea ei în bezna minciunii și a ignoranţei. Satana urăște lumina și se străduiește să ne împingă în umbră, unde adevărul devine încâlcit și neclar.

Suntem în siguranţă atâta timp cât rămânem tari în adevărul divin. Dumnezeu nu lasă loc la îndoieli. Adevărul neschimbător și demn de încredere vine de la El, și nu de la oameni. Noi vorbim despre căderea oamenilor în păcat, când de fapt nu este vorba despre o cădere, ci mai degrabă despre o alunecare. Rareori se întâmplă ca afundarea în întuneric să se producă brusc. Oamenii nu abandonează adevărul dintr-odată, ci fac compromisuri și, treptat, adevărul nu li se mai pare chiar atât de important. Se abat încetul cu încetul de la calea lui Dumnezeu, fără să-și dea seama unde vor ajunge.

„Mă gândesc la căile mele și îmi îndrept picioarele spre învăţăturile Tale” (Psalmii 11:59). Când își dădea seama că mergea într-o direcţie greșită, psalmistul își îndrepta căile după învăţăturile lui Dumnezeu. Astăzi oamenii nu sunt dispuși să se gândească la căile lor. Meditaţia la căile noastre nu este un lucru chiar atât de simplu cum ne imaginăm. Cuvântul lui Dumnezeu ne cercetează viaţa și ne întreabă: „Cât de mult te-ai îndepărtat de adevărul lui Dumnezeu? Cât de important mai este adevărul Său pentru tine?” Să ne punem aceste întrebări cu dorinţa sinceră de a asculta de adevăr!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.