PE STÂNCĂ SAU PE NISIP

De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stâncă… Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi nu le face va fi asemănat cu un om nechibzuit, care şi-a zidit casa pe nisip. (Matei 7:24,26)

Unii zidesc pe stânca divină, alţii nu. Cei dintâi rămân în picioare în furtunile vieţii, ceilalţi se prăbușesc. Isus Hristos și Cuvântul Său au o importanţă deosebită pentru toţi oamenii.

Biserica lui Dumnezeu are nevoie de creștini care să stea la datorie și să fie demni de încredere în orice circumstanţe, care să facă ceea ce este creștinește, ceea ce este cinstit și drept, ceea ce este curat și bun. Viaţa aceasta nu ne aparţine nouă, ci lui Dumnezeu. Nu avem dreptul de a face cu ea tot ce ne trece prin minte.

Un post de televiziune a întrerupt emisiunea de divertisment de la sfârșitul săptămânii pentru a face un anunţ important. Avusese loc o catastrofă: o navă naufragiase și se făcea apel pentru voluntari. Întreruperea emisiunii de divertis- ment a stârnit o furtună de proteste din partea celor ce o urmăreau, care au transmis postului nemulțumirea lor în cuvinte precum: „Ce importanţă are pentru noi naufragiul?”

Viaţa noastră atârnă într-un fir de aţă. Oamenii au nevoie de o redeșteptare a evlaviei, de o reînviere a caracterului creștin, a virtuţii și a credincioșiei. Modul în care trăim demonstrează că Hristos Se află în centrul vieţii noastre. Aceasta este o mărturie a puterii Sale de a mântui și, totodată, o dovadă a ascultării de voinţa Sa.

De curând, un bărbat mi-a povestit că locuinţa lui începuse să se încline într-o parte, că apăruseră peste tot crăpături în pereţi și că fundaţia casei își schimbase poziţia normală. A chemat un specialist, și acesta, în urma cercetărilor, a făcut o constatare surprinzătoare: casa se înclinase din cauză că termitele roseseră temelia.

Domnul Isus a afirmat că acela care împlinește învăţăturile Sale se aseamănă cu un om care și-a zidit casa pe stâncă. Dacă El ne spune că atitudinea potrivită nu este ura, ci dragostea, atunci trebuie să trăim așa cum spune El. Dacă spune că purtarea cuvenită este integritatea, și nu necinstea, atunci trebuie să ascultăm de El. Ura și necinstea sunt ca niște termite care ne distrug caracterul încet, dar sigur.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.