Ted Wilson reales presedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea la nivel mondial

TedWilsonBanner (Copy)

Ted N.C. Wilson, fost vice-preşedinte al Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi fiul unui fost preşedinte al Bisericii, a fost ales pentru a doua oară ca președinte al Bisericii ce numără în prezent 18,4 milioane de membri, fără a include aici copiii sau simpatizanții.Wilson a fost numit de către cei 252 de membri ai Comitetului de numiri, format din 233 de delegați din cele 13 Diviziuni ale Bisericii și 19 delegați de la sediul Bisericii mondiale, fiind apoi confirmat de cei 2566 de delegaţi prezenţi la Sesiunea Conferinţei Generale.

Numirea a avut loc în cadrul celei de-a 60-a Sesiuni a Conferinţei Generale ce are loc în San Antonio Texas, Statele Unite ale Americii.

Wilson, în vârstă de 65 de ani, a fost ales vice-preşedinte general al Bisericii Adventiste în 2000, în timpul Sesiunii Conferintei Generale din Toronto. În cei peste 40 de ani de slujire a denominaţiunii a ocupat posturi administrative şi executive în Statele Unite, Africa şi Rusia.

Wilson şi-a început cariera în Biserică ca pastor în 1974 în Conferinţa Greater New York. El a servit ca director adjunct iar apoi ca director al  departamentului pentru slujirea în oraşe din 1976 până în 1981. A continuat slujind în cadrul Diviziunii Africa-Oceanul Indian, cu sediul în Abidjan, Coasta de Fildeş, până în 1990. Acolo a slujit în calitate de director de departament, iar mai târziu în calitate de Secretar executiv.

După ce a părăsit Africa de Vest a slujit la sediul Bisericii mondiale din Silver Spring, Maryland, Statele Unite ale Americii, ca secretar asociat timp de doi ani înainte de a accepta funcţia de Preşedinte Diviziunii Euro-Asia a Bisericii, cu sediul în Moscova, Rusia, din 1992 până în 1996. Wilson s-a întors în Statele Unite pentru a servi ca preşedinte al Review and Herald Publishing Association din Hagerstown, Maryland, până la alegerea sa ca vicepreşedinte al Conferinţei Generale în 2000.

Pastor hirotonit, Wilson are un doctorat în domeniul educaţiei religioase de la New York University, un master în teologie de la Universitatea Andrews şi un master  în sănătate publică de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Loma Linda.

În timpul discursului adresat delegaţilor, Wilson a fost însoţit pe scenă de soţia sa, Nancy Vollmer Louise Wilson, un terapeut fizic. Cuplul are trei fiice.

Wilson este fiul fostului preşedinte al Conferinţei Generale Neal C. Wilson, care a slujit ca preşedinte din 1979 până în 1990.

Ted-Wilson-200x300 (Copy)

Sursa: www.adventist.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.