BIRUINŢA

Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri. (Apocalipsa 21:7)

Biblia se încheie cu un mare strigăt de biruinţă. Gândul răspândirii în toată lumea a ultimului mesaj al lui Dumnezeu ne face să izbucnim în strigăte de bucurie și speranţă. Ceasul revenirii Domnului Hristos va fi pentru noi de o solemnitate și de o importanţă extraordinară, pentru că atunci fiecare urmaș adevărat al Său, oricât de neștiut, va fi recunoscut în mod deschis și personal înaintea întregului univers. „Cel ce va birui va fi îmbrăcat astfel în haine albe… și voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu și înaintea îngerilor Lui” (Apocalipsa 3:5). Să nu ne îndoim câtuși de puţin de faptul că Domnul nostru are atât dorinţa, cât și puterea de a ne păzi de cădere. Să ne lăsăm în grija Sa. Nimeni din universul acesta nu va avea vreo îndoială cu privire la creștinul care dă dovadă de o loialitate neclintită în orice circumstanţe.

Creștinii trebuie să aibă o atitudine de învingători, nu de înfrânţi. Nouă ne sunt făcute frumoasele făgăduinţe din Apocalipsa. Avem la dispoziţie numai două variante: fie să învingem lumea, fie să fim învinși de ea; fie să stăpânim păcatul, fie să ne lăsăm înrobiţi de el. Omul de afaceri este fie sclav, fie stăpân peste afacerea lui. Omul cu bani fie domină banii, fie ajunge să fie dominat de ei. Noi suntem chemaţi să ne ridicăm deasupra tuturor acestor lucruri, să ne formăm caractere puternice, să devenim tot mai plăcuţi înaintea lui Dumnezeu, să avem o relaţie tot mai profundă și mai deplină cu El.

Să nu lăsăm nicio urmă de îndoială cu privire la poziţia noastră faţă de cauza lui Hristos. Noi suntem purtătorii stindardului lui Dumnezeu într-o lume care se afundă în beznă. Toţi cei care suntem în Hristos avem puterea de a birui lumea, firea pământească și pe Diavol. Prin Hristos, suntem mai tari decât împrejurările, mai puternici decât păcatul și decât Diavolul.

Dacă Dumnezeu nu ne-ar fi promis să împlinească aceste lucruri în dreptul nostru, nu am fi putut avea o viaţă de biruinţă. Mântuitorul ne-a dat forţa morală și spirituală de a învinge prin El orice piedică, orice ispită, orice suferinţă și chiar moartea însăși!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.