ZILELE INSTITUTULUI TEOLOGIC ADVENTIST 8-10 MAI 2015

EMA_0636-copy-web-600x399 (Копировать)
Zilele Institutului Teologic Adventist reprezintă în fiecare an un moment deosebit în viața campusului Adventist din Cernica. În acest an evenimentul s-a organizat în perioada 8-10 mai sub titlul Iosif – un model contemporan și a avut ca motto un mesaj inspirat din experiența lui Iosif: Nu doar un visător. Așa cum s-a întâmplat la edițiile precedente și în acest an numărul tinerilor care au vizitat campusul univeristar din Cernica a depășit cifra 400. Pe lângă programele cu care tinerii s-au obișnuit în ultimii ani la acest eveniment (momente de închinare pentru tineri, turul de campus, tunelul timpului etc.) la ediția din 2015 s-a organizat o sesiune de seminare alternative pe diverse teme de interes pentru tineri, a fost un invitat special pentru acest eveniment (Dr. Rivelino Montenegro) și s-a organizat o lansare de carte. Autorul carții prezentate tinerilor cu această ocazie este dr. Rivelino Montenegro, iar traducerea și pregătirea cărții pentru tipar a fost realizată de un grup de persoane din cadrul Institutului. Titlul cărții este Iosif, Președinte și Director Executiv. Mai multe informații despre carte și cum poate fi comandată găsiți aici.
DSC_0639-e1432246669263-399x600 (Копировать)
Deși a fost la prima vizită în România, dr. Rivelino Montenegro a avut multe cuvinte de apreciere cu referire la experiențele trăite aici și promite că va păstra o imagine pozitivă despre timpul petrecut în țara noastră. „Vedeți, nu doar vorbitorul are un impact asupra publicului, ci și publicul are un impact asupra vorbitorului. Oau, când am văzut toți acești tineri m-am simțit plin de energie și entuziasm. M-am considerat tânăr din nou și a fost așa de bine! Aici este un loc în care trebuie să fii. Sunt pentru prima dată în România, am vizitat numai orașul București și am fost impresionat. Cât despre campus, ce să spun…, mi-a făcut o impresie foarte bună, organizarea, curățenia, bunătatea oamenilor, mâncarea … totul. Plec din România cu cele mai bune impresii.” (Dr. Rivelino Montenegro, Germania)

Organizarea acestui eveniment implică mult efort și pregătire, dar aceste activități sunt realizate cu mult drag de persoanele din campus și mai ales de studenți.
Screen-Shot-2015-05-21-at-1.07.17-PM-600x501 (Копировать) „Pentru mine n-a fost prima ocazie când am făcut parte din echipa de organizare a Zilelor Institutului Teologic Adventist. De fiecare dată m-am simțit bine, mi-a făcut plăcere să organizez anumite activități pentru elevii care vin aici. Am organizat momentele de “song service”, turul de campus și focul de tabără. Îmi place că elevii vin cu mintea deschisă și sunt doritori să acumuleze cât mai mult. … Acum, când avem vestea bună că instituția noastră a fost acreditată îi invităm pe tineri să ne cunoască așa cum suntem și dacă le place aici îi așteptăm să vină să ni se alăture.” (Adrian Gherghiță, student anul IV, Teologie Adventistă Pastorală)

Iar atunci când vizitatorii mărturisesc faptul că s-au simţit bine la acest eveniment, organizatorii se pot bucura de satisfacția lucrului bine făcut și sunt încurajați să privească încrezători spre ocaziile viitoare. 
Screen-Shot-2015-05-15-at-9.07.35-AM-600x506 (Копировать)“Participarea la Zilele Institutului a fost pentru mine o experiență deosebită. În primul rând seminarele au fost foarte utile, m-au ajutat. Cei care le-au prezentat sunt oameni foarte bine pregătiți. În al doilea rând, invitatul special mi-a plăcut foarte mult. Nici nu ai simțit cum a trecut timpul la serviciul divin de la ora 11. Iar acum activitatea aceasta în care ni se prezintă campusul și activitățile care se întâmplă aici este ceva benefic pentru cei care vor să urmeze mai departe programele oferite în campusul din Cernica.” (Andreea Istrate – Bacău)
EMA_0555-copy-web-600x399 (Копировать)
„Ne-am bucurat că acest eveniment a trezit interesul tinerilor și am apreciat foarte mult prezența lor în campusul din Cernica. Vreau să le mulțumesc din suflet celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment și pe care i-am simțit prezenți în fiecare detaliu – de la traducerea cărții și până la ultima floare atent așezată în decor. Sunt bucuroasă să spun că toate s-au facut cu forțele proprii ale comunității ITA și Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru oamenii sufletiști și talentați pe care îi avem aici.” (Conf. Dr. Roxana Paraschiv, Institutul Teologic Adventist)

În final, ne exprimăm regretul că și în acest an solicitările pentru participarea la acest eveniment au fost mult peste capacitatea de cazare a campusului. Dar persoanele care doresc să viziteze Institutul Teologic Adventist sunt binevenite în fiecare zi, iar celor interesați să studieze în acest loc le amintim că sesiunile de admitere la ce cele trei programe de studii oferite de ITA (Asistență Socială, Teologie Adventistă Pastorală și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar) sunt programate în perioadele 13-23 iulie și 7-17 septembrie. De asemenea, din acest an în campusul din Cernica se va înființa Școala Postliceală Sanitară Dr. Luca – Cernica. Înscrierile se vor face în perioada 1-9 septembrie 2015. Pentru mai multe informații vizitați http://institutadventist.ro/admitere/ sau telefonați la 021 369 53 50; 0744 68 51 23 (secretariat Institut) și 0744157723 (Școala Postliceală Sanitară).
EMA_0978-copy-web-600x399 (Копировать)

Emanuel Sălăgean

Sursa: http://institutadventist.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.