ACREDITARE: Institutul Teologic Adventist a obţinut acreditarea instituţională şi reacreditarea pentru programele de Teologie Pastorală și Asistenţă Socială

11182027_915738661801744_1431890212905694285_n (Копировать)

Institutul Teologic Adventist a demarat, în vara anului 2014, procesul de acreditare instituțională, în urma îndeplinirii cerințelor legale de a avea mimimum trei specializări acreditate (Teologie Pastorală, Asistență Socială și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar).În urma parcurgerii întregului proces de evaluare instituțională, incluzând vizita comisiei de evaluare din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), formată din 10 membri (profesori universitari de la diverse universități din țară, studenți evaluatori și un expert străin),  Consiliul ARACIS a hotărât, în ședința din 30.04.2015, să acorde Institutului Teologic Adventist acreditarea cu calificativul Încredere. Acest calificativ înseamnă acreditare pentru 5 ani, perioada maximă permisă de reglementările ARACIS. Același rezultat l-au obținut și cele două programe de studii reevaluate cu această ocazie (la împlinirea a cinci ani de la evaluarea anterioară), Teologia Pastorală și Asistența Socială. Menționăm că programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar fost acreditat de ARACIS cu același calificativ în decembrie 2013.

Este o veste care îndreaptă gândurile de laudă și recunoștință către Dumnezeu dar totodată aduce în atenție pe cei care au lucrat pentru ca acest obiectiv să fie realizat. Pentru cei care au trudit acum, dar și pentru cei care au susținut această cauză în anii trecuți, sunt multe gânduri de mulțumire și apreciere.

”Pentru ITA, vizita de acreditare din partea ARACIS implică trei aspecte temporale:

– trecut – munca de generații a cadrelor didactice, a studenților și a personalului administrativ atinge un nivel înalt de recunoaștere. Este, de fapt răsplata străduinței lor vizionare.

-prezent – vizita ARACIS certifică realitatea incontestabilă, probată prin grila de exigențe, a valorilor umane şi academice ce caracterizează viața și activitatea ITA;

-viitor – vizita ARACIS a fost un mare sprijin pentru descoperirea sau clarificarea obiectivelor instituționale pe termen scurt și mediu.

Personal, sunt fericit pentru această reușită din prima încercare și le sunt recunoscător acelor colegi care au trudit luni de zile în pregatirea dosarului pentru acreditarea instituțională. De subliniat este unicitatea acestei experiențe pentru ITA – pe lângă acreditarea instituțională, în paralel, două dintre programele noastre de studii (Asistența Socială și Teologia Pastorală) au fost supuse evaluării periodice.

Mai mult decât orice, Dumnezeu este vrednic de toate vorbele noastre de bine, iar Biserica Adventistă din România primește o confirmare că investițiile de-a lungul istoriei au fost valorificate și răsplătite.”, a declarat pastorul Marius Munteanu, președintele Institutului Teologic Adventist și al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Evenimentul coincide cu organizarea Zilelor Institutului Teologic Adventist, desfășurat în perioada 8 –  10 mai 2015.

”Este un prilej de bucurie pentru noi toți, dar în special de profundă recunoștință la adresa lui Dumnezeu, care a purtat de grijă Institutului de-a lungul timpului și care ne-a condus către acest rezultat frumos. Mulțumirile mele se îndreaptă și către toți cei care au pus mult suflet și rugăciune în obținerea acreditării – cadre didactice, studenți, personal administrativ, reprezentanți ai instituțiilor Bisericii, care au participat la întâlnirea angajatorilor cu membrii comisiei de evaluare, absolvenți care au răspuns apelului nostru de participa si ei la o întânire cu membrii comisiei ARACIS si care au avut cuvinte de apreciere cu privire la timpul petrecut în Institut. Le sunt tuturor recunoscătoare pentru efort și bunăvoință și pentru că, împreună, am transmis comisiei ARACIS imaginea unei Biserici unite, frumoase, care cu valori și idealuri înalte”, a menționat conf. univ. dr. Roxana Paraschiv, decan în cadrul Institutului Teologic Adventist.

Luiz Schulz, director asociat al Departmentului Educație din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a transmis Institutului Teologic Adventist un mesaj de felicitare din care amintim: ”Îl laudăm pe Dumnezeu pentru veștile excelente! (…) În numele Departamentului Educație al Conferinței Generale, vreau sa vă mulțumesc fiecăruia  pentru slujirea voastră în favoarea educației adventiste. Îi suntem astăzi în mod special recunoscători lui Dumnezeu pentru ceea ce Institutul Teologic Adventist de la Cernica a făcut de-a lungul anilor, pentru că slujirea în domeniul educațional a reprezentat un stâlp solid în transmiterea întreitei solii îngerești în România. Fie ca Dumnezeu să continue să  Își reverse asupra Institutului și a întregii comunități a ITA binecuvântările Sale bogate, pentru a putea să vă îndepliniți în continuare misiunea, lucrând în fiecare zi pentru sădirea imaginii lui Dumnezeu în studenți și în comunitățile în care slujiți. Fie ca lumina educației creștine să lumineze fiecare vale întunecată, fiecare colțișor de pământ, fiecare inimă din România și din restul lumii.”

Emanuel Sălăgean/ Institutul Teologic Adventist

Sursa: http://www.adventist.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.