«Lumea care o visez»

IMG_9290 (Copy)

«Lăsaţi copilaşii să vină la Mine, şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei. (Marcu 10:14)

Sîmbăta, 29 mai în comunitatea „Efes”, Chişinău, a devenit una neobişnuită şi binecuvîntată pentru membrii şi oaspeţii. „Lumea care o visez” – aşa se numea programul dedicat copiilor. Mersul serviciului divin – cuvintele de salut, veştile misionare, şcoala de sabat – au fost petrecute de copii.

Cele mai sincere rugăciuni sunt cele ale copiilor. În această zi ele au atins inimile fiecărei persoane prezente în sală. Culoarea programului „Lumea care o visez” au fost poeziile copiilor, cîntări solo şi de grup, precum şi corul „Picături de har”, conducătorul căruia este Andrei Costaş. Oaspeţii şi participanţii activi la program au fost copiii din centrul „Curcubeul Speranţei”. Predica copiilor încăodată ne-a reamintit despre faptul că Dumnezeu întotdeauna este alături de noi şi are grijă de noi. Surorile din biserică au pregătit o masă copioasă pentru copii şi o mulţime de surprize.

În această zi tinereul bisericii au organizat „Orăşelul copiilor”. În jur de 40 de copii au devenit cetăţeni de onoare a orăşelului cu propria lor primărie, policlinică, şcoală, laborator, salon de fotografiat, companie de servicii telefonice, filarmonică, poştă, piaţă şi aeroport. La fiecar din punctele enumerate copiii învăţau ceva nou şi primeau baluri pentru activitate, comportamentuldisciplinat, calitatea lucrărilor practice şi răspunsuri la întrebări. Tuturor cetăţenilor orăşelului le-au fost înmînate diplome „Cetăţeanul de onoare a orăşelului” şi prizurile. La sfîrşitul activităţii copiii împreună cu tinerii au dat drum în cer la baloane cu cele mai sincere rugăciuni ale copiilor şi dorinţe Domnului nostru.

Serviciul divin de seară consta din piese muzicale, în mare parte în interpretarea corului „Picături de har”, poezii, numere instrumentale, iar prezbiterul bisericii, Sergiu Miron, a pregătit pentru toţi ghicitori interesante. Însp cea mai plăcută surpriză a fost îngheţata, pe care copiii au primit-o la finele serviciului divin.

Dumnezeu a spus: “Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu nici un chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor”. (Matei 18:3)

Departamentul Comunicaţii, com. „Efes”, Chişinău

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.