O sărbătoare dublă în comunitatea Corjeuţi

^AC621740DAF0A2F2D690048E1604D80C8CB0A843C14FBA86FC^pimgpsh_thumbnail_win_distr (Copy)

„Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui,și al Fiului și al Sfîntului Duh”. (Matei 28:19)31 mai 2015, va fi o zi memorabilă în istoria Bisericii Adventiste din satul Corjeuți, deoarece în această zi, aici a avut loc o sărbătoare dublă: binecuvîntarea a doi copilași din familiile Ursu și Gaitur și serviciul Sfîntului Botez.

Serviciul divin a început cu cîntarea ,,Ce fericire, am pe Isus”, aceste versuri redau sărbătoarea ce are loc în ceruri pentru cele 8 persoane care au spus  “Da”  în fața lui Dumnezeu și  în familiile în care astăzi asupra copilașilor s-a revărsat binecuvîntarea lui Dumnezeu. Serviciul binecuvîntării a fost oficiat de Nicolae Vîlcu și Vasile Garasciuc. Înainte de oferirea binecuvîntării pastorul Nicolae Vîlcu a citat cuvintele Domnului Isus: „Lăsati copilaşii să vină la Mine și nu-i opriți căci Împărăția cerurilor este a unora ca ei”. A urmat serviciul Sfîntului Botez, candidații au dat mărturie ca doresc să-I slujească Domului toată viața, după care pastorii Nicolae Vîlcu și Mihail Pirojoc  i-au botezat în numele Tatălui, a Fiului și a Duhului Sfînt.

În predica sa Vasile Garasciuc a spus: „Astăzi viața voastră începe de la început,este o coala albă de hîrtie și ce va fi scris pe ea depinde de voi, păcatele voastre rămîn în această apă, voi devenind oameni noi. Dacă veți avea încercări,dar ele vor fi, încredeți-vă în Dumnezeu, cereți ajutorul Său și El vă va fi alături ca să puteți învinge”’.

Solemnitatea acestori sărbători a fost dăruită de fanfara „Trîmbiți advente”. Noii membri au fost felicitați de rude și prieteni cu ocazia începerii unei noi vieți. La sfîrșit pastorul local Vîlcu Nicolae a făcut chemarea, ca oricine simte îndemnul lui Dumnezeu și dorește să-I slujească să vină în față. Sărbătoarea s-a încheiat cu o masa unită.

Roman Ursu, Departamentul Comunicaţii,  s.Corjeuți,  r-n. Briceni

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.