La adunarea consultativă în Chişinău s-a vorbit despre idealul familiei

IMG_1076 (Копировать)

La data de 23 mai în comunitatea „Adelaida”, or. Chişinău, a avut loc adunarea consultativă a conducătorilor departamentului Slujirea Familiei. Oaspetele întîlnirii a fost Axenia Liberanskaia, conducătorul departamentului Slujirea Familiei a Diviziunii Euro-Asia. Oaspeţii şi participanţii la întîlnire au fost întîmpinaţi de către conducătorii departamentului Slujirea Familiei a Uniunii de Biserici din Moldova – Galina şi Vasilii Garaşciuc.

Serviciul divin solemn a început cu un imn de laudă în interpretarea corului „Înger Alb”. Sub acompaniamentul lin al pieselor înterpretate de cor, cei prezenţi meditau la măreţia Tatălui nostru Ceresc care a creat familia –  o sursă de bucurie, pace şi dragoste.

La program au participat şi conducătorii departamentului din diferite biserici ale Uniunii din Moldova. Familia Robu, Tatiana şi Igor, într-o poezie frumoasă au transmis mesajul despre importanţa familiei şi necesitatea de a păstra şi dezvolta relaţiile din familie cerînd înţelepciune de la Creatorul Universului. Familia Focşa, Veronica şi Viorel, au însoţit serviciul divin cu cîntări despre dragoste şi mulţumire lui Dumnezeu pentru crearea şi ghidare în familii. Familia Vatamaniuc, Tatiana şi Andrei, au povestit ilustraţia „Alegere”, abordînd o temă importantă – soţii şi soţiile noastre trebuie să fie pe primul loc, iar restul problemelor şi treburilor cotidiene trebuie dat la o parte. Deoarece timpul trece şi nu este posibil să îl întorci, iar clipele petrecute de soţi împreună vor rămîne în amintire pe mult timp şi vor uni familia, conducînd-o spre veşnicie.

În meditaţie spirituală Vasilii Garaşciuc a atras atenţia asupra faptului că pe pămînt nu sunt cupluri ideale, însă există un model dat de Tatăl Ceresc. „Familiile noastre pot deveni fericite dacă vom încerca să îndeplinim cuvintele Sfintei Scripturi”, – a menţionat pastorul Vasilii Garaşciuc.

Axenia Liberanskaia a prezentat seminarul „Familia fericită”. Ea a atras atenţia asupra faptului că noi trăim în timpul în care prestigiul familiei în  lista valorilor sociale a coborît pînă la un nivel critic. Despărţirea familiilor, divorţuri au devenit fenomene mai uzuale decît familii favorabile. „Şi dacă am putea percepe că dragostea acoperă o mulţime de păcate, exact aşa cum păcatele noastre sunt acoperite de dragostea lui Hristos. Să ne punem un scop să învăţăm să îi acceptăm pe alţii. Atunci vom putea vedea cum se va îmbunătăţi comunicarea în familiile şi în bisericile noastre. Deoarece în aceasta constă voia lui Dumnezeu pentru fiecare din noi.” Apelul seminarului a fost citatul din cartea E.G.White „Căminul adventist”: „O familie organizată, disciplinată, vorbeşte pentru creştinism mai mult decît toate predicile rostite”.

Astăzi departamentul Slujirii Familiei propune multe programe: programul „Familia pentru familie”, care ajută la evanghelizare şi întărire relaţiilor familiale cît în cercul credincioşilor, atît şi în societatea în jurul lor. În afară de această, departamentul Slujirii Familiei recomandă tinerilor care stau în pragul căsătoriei să treacă cursul de consiliere premaritală. Apare mare necesitate de consilierea oamenilor care deja sunt căsătoriţi. Întîlniri cu familii, ieşiri în natură, servicii divine, dedicate familiei – sunt acele activităţi care unesc familii şi întăresc relaţiile în biserică.

La fel oaspetele a povestit despre slujirea familiilor adventiste din Ucraina, Rusia şi Asia Mijlocie, argumentînd o axiomă cunoscută în departamentul Slujirii Familiei – Biserica este familia.

Conducătorii departamentului Slujirea Familiei se împărtăşeau cu experienţe şi se rugau împreună ca Dumnezeu să binecuvinteze familiile în realizarea misiunii pentru El şi în creşterea spirituală. La sfîrşitul întîlnirii conducătorul departamentului Slujirea Familiei, Galina Garaşciuc, a transmis fiecărei comunităţi materialele necesare şi încă odată a subliniat importanţa slujirii departamentului Familiei.

Tatiana Vatamaniuc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.