O VIAŢĂ SPIRITUALĂ PROFUNDĂ

Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia şi prinşilor de război, izbăvirea. (Isaia 61:1)Una dintre nevoile noastre este adâncirea vieţii morale și spirituale. Spiritul lumesc, al iubirii de plăceri, ne-a slăbit caracterul. Avem nevoie de tineri a căror viaţă morală și spirituală puternică să îi motiveze să dea mărturie pentru Hristos. Astăzi în lume sunt milioane de tineri flămânzi spiritual. Tinerii creștini trebuie să ia poziţie pentru cauze importante, curate, nobile și reale. Împărăţia lui Dumnezeu va veni în curând și e necesar să ne dedicăm ei în întregime. Trebuie să renunţăm să ne petrecem timpul cu jocuri. Avem nevoie să ne conectăm la sursa de putere divină printr-o viaţă profundă de rugăciune și de studiu.

Suntem adeseori tentaţi să ne însușim stilul de viaţă predominant în lumea noastră. Hristos însă ne cheamă să abandonăm ţelurile mărunte și menţinerea pe linia de plutire și să intrăm în marea aventură creștină de pregătire pentru Împăratul nostru care vine. El ne dă putere. El ne pune la dispoziţie resursele divine.

Invitaţia nu este însă aceea de a concura cu minţile strălucite ale lumii. Deși sunt demne de admirat, egalarea lor nu este suficientă. Cât de inteligenţi sunt oamenii care au făcut mari descoperiri în știinţă, în medicină și în alte domenii de activitate! Deși nu admit că Îi sunt datori lui Dumnezeu pentru adevărul descoperit, cât de impresionante sunt unele porţiuni din filozofia lui Platon, a lui Aristotel și a lui Seneca! De cât geniu literar au dat dovadă Homer, Dante, Shakespeare, Keats și Shelley! Ce talent artistic extraordinar au avut Michelangelo, Raphael sau Christopher Wren! Şi totuși, de multe ori, minţile cele mai strălucite au trăit într-o beznă adâncă. Ce mare binecuvântare ar fi fost ei pentru omenire, dacă și-ar fi dedicat viaţa complet lui Hristos!

Ai ajuns la concluzia că merită să trăiești pentru Hristos? Din câţi oameni au trăit pe pământul acesta, Isus Hristos este cel dintâi care ne-a dat imboldul de a duce o viaţă de sacrificiu și de dăruire. I-ai permis să îţi schimbe viaţa?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.