Corul „VIVERE” din Belarus în or. Bălţi

DSC_0574 (Копировать)

La data de 7 martie în oraşul Bălţi a avut loc multaşteptatul eveniment care i-a bucurat nu doar pe creştini, ci şi pe iubitorii laici ai muzicii corale. În scena teatrului naţional „V.Alecsandri” a evaluat corul de tineret „VIVERE” din Belarus cu programul „О Земном и Вечном”.

Programul de concert al acestui cora nu a lăsat pe nimeni indiferent, atingînd cele mai profunde laturi ale inimii. Spectatorii încîntaţi savurau interpretarea profesionistă a cîntecului popular belorus. Cîntările dedicate mamelor în ajunul sărbătorii de 8 martie au fost foarte emoţionale. Însă un spirit deosebit al solemnităţii au creat imnurile de laudă care au trezit în inimile ascultătorilor credinţă, speranţă şi dragoste.  ( ‘’Великий Бог’’, ‘’Отче Наш’’ şi altele).

Conducătorul şi dirijorul corului, Oxana Ostrovskaia: „Pentru noi este o mare binecuvîntare să ştim şi să realizăm că suntem o mare familie, în care fiecare îndeplineşte misiunea la care ne+a chemat Dumnezeu”.

Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru un asemenea talent şi consacrarea tineretului, cîntările cărora ating cele mai adînci laturi ale sentimentelor şi gîndurilor.

Surpriza programului a fost grupul artistic „Vocea tăcerii”. A fost foarte plăcut să asculţi glasul tăcerii prin scenele prezentate.

La sfîrşitul concertului pastorul Dmitri Belîi a mulţumit tinerilor interpreţi: „Noi toţi am primit o mare bucurie de la programul vostru. O sinceritate deosebită a interpretării a cucerit ascultătorii din primele sunete, aducîndu-i în lumea imaginilor şi dispoziţiilor frumoase”. După felicitări şi cuvinte de mulţumire pastorul Valentin Grubîi i-a chemat pe toţi la rugăciune în care a exprimat o mare recunştinţă lui Dumnezeu pentru timpul şi atmosferă deosebite în care Dumnezeu a fost atît de aproape.

Departamentul Comunicaţii, or. Bălţi

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.