Familia – sursa amintirilor de lungă durată

IMG_7535 (Копировать)

«Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup».(Geneza 2:18,24)La data de 3-4 aprilie în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea “Efes – 4” a avut loc programul „Familia – sursa amintirilor de lungă durată”, prezentat de cuplurile din comunitate. Dumnezeu i-a creat lui Adam un prieten adevărat, demn şi iubitor. Dumnezeu a creat un sprijin pentru bucuria şi fericirea familiei fiecăruia.

Pastorul Ilie Leahu a făcut un apel pentru păstrarea legămîntului de căsătorie, deoarece fiecare cămin unde domneşte dragostea şi grijaeste sursa păcii şi a luminei.

Programul dat a oferit posibilitatea de a-şi reînnoi legămîntul în faţa lui Dumnezeu şi întreaga biserică tuturor cuplurilor din comunitate. Fiecare cuplu prezent la program a dat jurămînt lui Dumnezeu. Ziua de Sabat a arătat că adevărata cheie pentru un cămin fericit este un legămît veşnic şi dragostea lui Hristos, cu care nu ne va despărţi nimeni şi nimic.

Întreg serviciu a fost însoţit de cîntări de cor, numere solo, cîntări ale tinerilor şi poezii.

Serviciul divin seara a început cu felicitarea cuplurilor care au sărbătorit deja împreună 5, 10, … 25 şi chiar 50 de ani. Conducătorul Departamentului Familie, Tatiana Robu, a urat tuturor perechilor dragoste, pace şi unitate, lucruri care lipsesc deseori, precum şi dorinţa de a lupta pentru fericirea familiei. La fel la serviciul divin seara au fost puse unele întrebări – Cum aţi reuşit să trăiţi atîţia ani împreună? Care este secretul fericirii voastre? Şi iată cum au răspuns cuplurile Barbascumpă, Cherdivară, Crujcov, Leahu: „Deschideţi ochii, tinerilor, ca să nu greşiţi, şi atunci veţi fi fericiţi”. (I.Leahu). «Principalele lucruri sunt încredere în Dumnezeu şi iertare».  «Caii nu se schimbă la răscruce». «Mergem înainte stînd în genunchi».  «Tinerilor, să nu aşteptaţi reţete».

Predica lui Dmitri Postolache care a început cu descrierea familiei lui Hitler şi Stalin, a convins biserica de însemnătatea familiei ca unei surse nu doar a grijii şi dragostei, ci şi a creşterii spirituale a fiecăruia din membrii ei.

Fie ca în familiile voastre să domnească pace, răbdare, înţelegere şi iertare, atunci casa voastră va fi plină de fericire, dragoste, încredere şi binecuvîntări!

„Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii”. (Ioan 13:34)

Departamentul Comunicaţii, com. Efes, Chişinău