Cea de-a 20-a aniversare a Departamentului Slujirea Femeii

13 (Копировать)
Pentru Departamentul Slujirea Femeii anul 2015 este anul jubiliar, deoarece în acest an departamentul îşi împlineşte 20 de ani. Cu această ocazie în Moldova s-a organizat o sărbătoare frumoasă, în cadrul căreia s-au adunat toţi conducatorii de departament care activează în prezent, precum şi predecesorii lor.

La întîlnirea de tre zile, 9-11 aprilie, a fost prezentă Raquel Arrais, director asociat al Departamentului Slujirea Femeii din Conferinţa Generală, şi Raisa Ostrovskaia, conducătorului Departamentului Slujirea Femeii din Diviziunea Euro-Asia. Împreună cu Svetlana Dîrcaci, conducătorul Departamentului Slujirea Femeii din Moldova, ele au petrecut seminare, discuţii şi au avut clipe de părtăşie cu surori.

În prima zi a întîlnirii organizatorii au invitat toate fostele conducătoare ale Departamentului Slujirea Femeii a Uniunii şi a Conferinţelor, existente în trecut. Surorile care au stat la originea acestei lucrări în Moldova, ajutoarele şi „urmaşele” lor, se împărţeau cu amintiri şi impresii de neuitat despre începutul acestei lucrări. Cu lacrimi Îi mulţumeau lui Dumnezeu pentru toate binecuvîntările acestei căi de 20 de ani.

Serviciul divin vineri seara oaspeţii l-au petrecut în comunitatea Hînceşti, iar culminaţia întîlnirii a fost serviciul divin din Sabat.

Conducătorii Departamentului Slujirea Femeii din multe comunităţi ai Moldovei s-au adunat în comunitatea „Adelaida” din Chişinău, ca să participe la seminarele pregătite pentru ele, ca să facă cunoştinţa cu persoane noi şi să discute problemele cu care se confruntă fiecare femeie. Poezii, cîntări, corul de copii, proiectele desfăşurate de surorile noastre în diferite comunităţi, şi, desigur, surprizele plăcute. Doar în cîteva ore au reuşit să îi cunoască şi să îi îmdrăgească pe oaspeţi, să spună despre frămîntările lor, să se roage împreună, să primească un sfat sau cuvinte de încurajare.

Timpul părtăşiei a zburat pe neobservate, însă vor rămîine în amintiri cuvintele care au răsunat atît de des la această întîlnire, iar pentru unii au devenit mîngiiere şi încurajare – „Eşti cea mai bună din cele mai bune”.

Departamentul Comunicaţii UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.