Naşterea lui Isus din fecioară

Naşterea lui Isus Hristos nu a fost un eveniment obişnuit. Ea era marcată în calendarul veşnic al lui Dumnezeu şi, „când a venit împlini- rea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie” (Galateni 4:4). Ea este împlinirea primei făgăduinţe făcute de Dumnezeu după intrarea păcatului în Eden (Geneza 3:15).

1. Notează despre ce aspect al naşterii lui Isus vorbeşte fiecare dintre ur- mătoarele perechi de texte.

Deuteronomul 18:15 şi Faptele 3:22-24  

Isaia 7:14 şi Matei 1:22,23

Mica 5:2 şi Luca 2:4-7

La şase luni după ce l-a anunţat pe Zaharia despre naşterea lui Ioan, îngerul Gabriel a anunţat-o pe Maria din Nazaret, o fecioară, despre o minune mai mare: „Vei rămâne însărcinată şi vei naşte un Fiu, căruia Îi vei pune numele Isus.”

Naşterea lui Isus din fecioară contrazice orice proces natural şi nu poate fi explicată ştiinţific sau prin filosofia naturalistă. Până şi Maria a întrebat: „Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu ştiu de bărbat?” (Luca 1:34). Îngerul a asigurat-o că aceasta avea să fie lucrarea Duhului Sfânt (vers. 35) şi că „niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere” (vers. 37). Supunerea ei imediată şi plină de credinţă este re- marcabilă: „Iată, roaba Domnului, facă-mi-se după cuvintele tale!” (vers. 38). Orice întrebare pusă de om, oricât de normală sau de logică, trebuie să se plece în faţa răspunsului divin, cu încredere că planurile Aceluia care ştie şi poate totul sunt cele mai bune.

Până să răspundă Maria astfel, supunându-se pe deplin suverani- tăţii lui Dumnezeu şi planului Său veşnic, îngerul Gabriel i-a dat o asi- gurare printr-un alt răspuns uimitor: „Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri. De aceea, Sfântul care Se va naşte din tine va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.”

În unele zone ale lumii, oamenii au fost învăţaţi să creadă că totul are o explicaţie naturalistă şi ştiinţifică. Ce părere ai tu despre această perspectivă?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.